Angelico atya kiállítása

2013. november 30., szombat

Páratlan kiállítás nyílik december 4-én, szerdán 15.30 órakor a bicskei Művelődési Központban: dr. Stift Zoltán katolikus lelkipásztor – akit sokan csak művésznevén, Angelico atyaként ismernek – mutatja be bibliai témájú, gyermekekhez szóló rajzos evangelizációs képeit.

131126angelicoAngelico atya Szombathelyen született, a papi hivatás és a művészet már gyermekkorában vonzotta. Masszi Ferenc grafikus és Vollnhofer Mária ikonfestő segítette a rajzkészségének kibontakozásában. Pappá 1993-ban szentelték.

Angelico atya a média és a grafika eszközeivel hirdeti az evangéliumot. Hittankönyvekben is megtalálhatók rajzai, meseillusztrációi a gyermekek kedvencei. Tervei között szerepel későbbiekben egy gyermekekhez szóló képes Biblia elkészítése.

Kiállításainak szerves része kezdetektől a megnyitó utáni közös rajzos foglalkozások, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a kedves, humoros vidám képeivel.

Kiállított képei arra tanítanak, hogy hogyan lehet olyan egyszerűen és őszintén nézni a világot, mint a gyerekek.

„A rajzolás azért tanulságos, mert papként készítem ezeket a képeket, ugyanakkor kilépünk a szerves értelemben vett evangelizáció kereteiből, és a szeretet hétköznapokban megvalósuló értékét próbálom a rajzolás által megmutatni. Csak akkor van értelme a művészetnek, ha segít élni, értelmes életet, minden küzdelem dacára boldog életet élni” - vallja Angelico atya.

A kiállítást Tessely Zoltán, Bicske város polgármestere, országgyűlési képviselő nyitja meg. A megnyitón a Szent László Általános Iskola tanulói közreműködnek.

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt kiállításunk megnyitójára, és adventi programjainkra.

A kiállítás megtekinthető 2014. január 6-ig a Művelődési Központ nyitvatartási idejében.

Kiss Irén

Címkék:

Hozzászólások lezárva.

Címkék

Támogatóink