Kézművesek hétvégéje

2014. április 1., kedd

A Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége hagyományteremtő szándékkal, ez évben először nyitott hévégét szervez az országban működő népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák számára, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet létükre és megmutassa, milyen értékek hordozói azok a létesítmények, amelyek a tradicionális népi kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek pedig a megörökölt tudás képviselői és megújítói.

Kézművesek Háza

Székesfehérváron a Rác utcában két nyitott alkotóház is várja az érdeklődőket: a Fejér Megyei Művelődési Központ a Mesterségek Házában, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete pedig a Kézművesek Házában rendez programokat.

A Mesterségek Háza programjai:

A Nyitott alkotóházak napját 2014. április 4-én 17 órától egy látványos kiállítás megnyitójával indítják. A januárjában meghirdetett „Fejér Megye Népművésze 2014” cím elnyerésére nevezett tárgyalkotó népművészek alkotásai láthatóak a tárlaton, amely a Mesterségek Háza nagytermében tekinthető meg. A kiállítást Dr. Gelencsér József néprajzkutató nyitja meg.

FEJER_MEGYE_NEPMUVESZE_2014_MEGHIVO.cdr

A Mesterségek Háza háromnapos programjaiban kézműves szakmai bemutatókat is tartanak.

A bemutató foglalkozások témái:
Bőrkikészítés bemutatója – a nyersbőrtől a cserzésig
Cipész bemutató – így készül a cipő

Nyitva tartás:
2014. április 4-én (péntek) 17.00-20.00 óráig
2014. április 5-én (szombat) 10.00-20.00 óráig
2014. április 6-án (vasárnap) 10.00-17.00 óráig

A Kézművesek Háza programjai:

Az országos rendezvényhez kapcsolódva a Fehérvári Kézművesek Egyesülete 2014. április 5-én, szombaton 10-16 óráig szeretettel várja az érdeklődőket a Kézművesek Házában) (Székesfehérvár, Rác utca 27.), ahol a kézműves szakkörök nyílt napján gyerekek, felnőttek, családok ismerkedhetnek a népi kézművességgel. Bemutatót tartanak a csipkeverő, gyapjúszövő, kárpitszövő, vászonszövő, bútorfestő szakkörök. Az esemény mozgáskorlátozottak által is látogatható.

Plakát

További információ:
nesz.hu
ahazak.hu

Címkék:

Hozzászólások lezárva.

Címkék

Támogatóink