A numizmatika jegyében

2015. szeptember 24., csütörtök

Harmadik alkalommal rendezik meg idén az őszi országos éremgyűjtő találkozót Székesfehérváron, a Művészetek Házában. A vasárnapi numizmatikai tárgyú börzén mintegy száz asztalnál lehet majd nézelődni, cserélni, vásárolni. A székesfehérvári éremgyűjtőknél még megvásárolhatóak lesznek a Semmelweis emlékév kapcsán tavasszal kibocsátott bronz- és ezüstérmek. 

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete jóvoltából immár harmadik alkalommal rendezik meg az őszi országos éremgyűjtő találkozót. Ahogy Igari Antaltól, a fehérvári szervezet elnökétől megtudtuk, a hagyományos találkozójukat már harminc éve tavasszal rendezik meg, azonban a nagy érdeklődésre tekintettel igény merült fel arra, hogy ilyenkor ősszel is legyen egy börze. A numizmatikai tárgyú anyagok – mint az érmék, papírpénzek, bélyegek, kitüntetések, jelvények, képeslapok – kiállítása és cseréje mellett vásárlásra is lehetőség nyílik.

erme_34

A rendezvény szeptember 27-én, vasárnap 08.00 órakor kezdődik a Művészetek Házában, ahol több mint háromszáz gyűjtőre és érdeklődőre számítanak az ország különböző pontjairól, de asztalok még a héten is foglalhatók. A nagyszabású esemény – mely hazánkban a numizmatikai tárgyú találkozók között dobogós helyen szerepel – nagyon kedvelt az éremkedvelők körében. Számukra, de talán a laikus érdeklődök számára is igazán jó hír, hogy a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete által az idei Semmelweis emlékév tiszteletére veretett és tavasszal kibocsátott Semmelweis bronz- és ezüstérem még kapható, és a találkozón a fehérvári szervezőktől meg is vásárolható.

Az igazán különlegesnek ígérkező expóra minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

(Kép és szöveg: ÖKK)

Hozzászólások lezárva.

Címkék

Támogatóink