Wass Albert Maraton

2016. február 23., kedd

Fejér megye negyedik alkalommal csatlakozik a Wass Albert Maratonhoz, melynek itt ezúttal két helyszíne lesz. A 25 órás felolvasás február 26-án, pénteken este Székesfehérváron kezdődik, majd szombaton 10.00 órától Dunaújvárosban folytatódik.

A Wass Albert „Maraton” megrendezésének ötlete egy debreceni fiatalembertől származik. 2003-ban határozta el, hogy egyszerre több helyszínen szervezzenek 24 órás felolvasást az erdélyi magyar irodalom egyik legjelesebb alakjának műveiből. Az azóta világméretűvé vált összmagyar kezdeményezéshez Fejér megye idén negyedik alkalommal, ezúttal két helyszínnel, Székesfehérvárral és Dunaújvárossal csatlakozik.

Jakubek Tibor, a felolvasás főszervezője a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: február 26-án, pénteken 18.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartják a megnyitót. Megemlékeznek Wass Albertről, megkoszorúzzák az emlékművét, majd a Himnusz közös eléneklése után a résztvevők átvonulnak a Kossuth utca 14. szám alatti Vörösmarty Terembe, ahol 19.00 órától folytatódik a program. Közreműködik Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész, lesz esti mese Wass Alberttel, majd egyórás műsorral csatlakozik a programhoz a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Ezt követően bárki csatlakozhat az éjszakába nyúló felolvasáshoz, melyet élőben közvetítenek a legnagyobb közösségi portálon. A kezdeményezésbe bekapcsolódnak a Szabad Színház művészei és az Ars Musica együttes tagjai is. A közvetítést február 27-én, szombaton 10.00 órától Dunaújváros veszi át, a zárás 19.00 órakor lesz.

A Wass Albert „Maraton”-ban bárki részt vehet, a szervezők körülbelül 15-20 perces olvasást ajánlanak egy-egy szereplőnek. Érdeklődni és jelentkezni a +36 30 643 7605-ös telefonszámon lehet.

Wass Albert Maraton

http://fejermmk.hu/hirmondo/wp-admin/post-new.php

Címkék: ,

Hozzászólások lezárva.

Címkék

Támogatóink