HÍREK

"Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt"

2016. december 06., 01:04 | MMK | H. Á.

2016-ban, Karácsony havában 16. alkalommal rendezi meg a M-ART egyesület és a Művészetek Háza a hagyományos évzáró adventi kiállítását. A tárlatot L. Simon László országgyűlési képviselő nyitja meg december 7-én, szerdán 18.00 órakor az intézmény kiállítótermében. Az ünnepi eseményen Varró János népzenész és Vakler Anna népdalénekes Fejér megyei népdalokból és népszokásokból ad ízelítőt a látogatók számára.

Az ősz elején meghirdetett nép- és iparművészeti pályázatra 232 alkotással neveztek a Közép-dunántúli Régióból, ebből a tárlaton - a zsűri javaslata alapján - közel 200 pályamű tekinthető majd meg.

A bemutatón olyan hétköznapi tárgyakkal - karácsonyi díszekkel, kellékekkel, tárolóedényekkel, képeslapokkal, díszdobozokkal - ismerkedhetnek meg a látogatók, amelyek megőrizték tárgyi anyanyelvüket és népművészeti karakterüket, mégis a mai modern lakások ünnepi kiegészítői lehetnek.

A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének új ötletekkel, trendekkel, új formai, esztétikai megoldásokkal gazdagodni a népművészet világából.

A Művészetek Háza látogatói és vendégei január első hetétől az intézmény műhelyeiben ki is próbálhatják azon mesterségek fortélyait, amelyekkel egy-egy számukra tetsző alkotást maguk is el tudnak készíteni. Így megeshet, hogy jövőre már ők lesznek a kiállítók!

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk