HÍREK

"Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt"

2016. december 06., 01:04 | MMK | H. Á.

2016-ban, Karácsony havában 16. alkalommal rendezi meg a M-ART egyesület és a Művészetek Háza a hagyományos évzáró adventi kiállítását. A tárlatot L. Simon László országgyűlési képviselő nyitja meg december 7-én, szerdán 18.00 órakor az intézmény kiállítótermében. Az ünnepi eseményen Varró János népzenész és Vakler Anna népdalénekes Fejér megyei népdalokból és népszokásokból ad ízelítőt a látogatók számára.

Az ősz elején meghirdetett nép- és iparművészeti pályázatra 232 alkotással neveztek a Közép-dunántúli Régióból, ebből a tárlaton - a zsűri javaslata alapján - közel 200 pályamű tekinthető majd meg.

A bemutatón olyan hétköznapi tárgyakkal - karácsonyi díszekkel, kellékekkel, tárolóedényekkel, képeslapokkal, díszdobozokkal - ismerkedhetnek meg a látogatók, amelyek megőrizték tárgyi anyanyelvüket és népművészeti karakterüket, mégis a mai modern lakások ünnepi kiegészítői lehetnek.

A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének új ötletekkel, trendekkel, új formai, esztétikai megoldásokkal gazdagodni a népművészet világából.

A Művészetek Háza látogatói és vendégei január első hetétől az intézmény műhelyeiben ki is próbálhatják azon mesterségek fortélyait, amelyekkel egy-egy számukra tetsző alkotást maguk is el tudnak készíteni. Így megeshet, hogy jövőre már ők lesznek a kiállítók!

Programok

Világjelek

2017. október 4. (szerda) 17:00
- 2017. október 29.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk...?

2017. október 25. (szerda) 18:00

Barátság mozi

Játékok textilből, fából, termésekből

2017. október 26. (csütörtök) 09:00

Mesterségek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk