HÍREK

Nép- és iparművészeti zsűrizés Székesfehérváron

2016. november 25., 00:51 | MMK | K. G.

Kétszázharminckét alkotással neveztek a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága által meghirdetett Közép-dunántúli ipar- és népi iparművészeti pályázatra és kiállításra.

Az iparművészeti alkotások minősítőjét november 21-én szerveztük, a népművészeti alkotások zsűrizését pedig november 22-én tartottuk a Művészetek Háza 123-as és 129-es termében.


Az iparművészeti alkotások minősítését a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által felkért szakemberek végezték. Az iparművészeti zsűriszámot igénylők pályázatára 82 alkotás érkezett, 12 alkotás nem kért iparművészeti minősítőt, de a kiállítást megelőző zsűrizésen részt vettek.

A Lektorátus által delegált szakemberek voltak:

Istenes Péterné textilművész

Demjén Imre Sándor formatervező

Vörös Mónika művészeti asszisztens

 

A nevezett alkotások közül "A" minősítést kapott 32 alkotás, "B" minősítésre 42 alkotást soroltak. A zsűri tagjai a kiállításra 77 alkotást javasoltak.

 

A népi iparművészeti alkotások válogatását és minősítését a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályának szakértői végezték. A népi iparművészeti zsűriszámot igénylők pályázatára 85 alkotás érkezett, 53 alkotás nem kért népművészeti zsűrizést, de a kiállítási minősítőn részt vettek.

A zsűri tagjai voltak:

Nagy Gyöngyi népi iparművész

Laczkovics Emőke néprajzkutató

Hadikfalvi Andrea népi iparművész

F. Tóth Mária nyugalmazott közművelődési szakértő

 

A nevezett alkotások közül "A" minősítést kapott 28 alkotás, "B" minősítésre 11 alkotást, "ajándéktárgy" kategóriába 11 alkotást soroltak. A zsűri tagjai a kiállításra 92 alkotást javasoltak.

 

A zsűri által elfogadott pályamunkákat a december 7-én nyíló Közép-dunántúli adventi kiállításon mutatjuk be és ismertetjük a zsűri szakmai véleményét is.

 

Programok

Világjelek

2017. október 4. (szerda) 17:00
- 2017. október 29.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk...?

2017. október 25. (szerda) 18:00

Barátság mozi

Játékok textilből, fából, termésekből

2017. október 26. (csütörtök) 09:00

Mesterségek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk