HÍREK

Aktívan a neten napközis tábor

2016. szeptember 09., 23:51 | MMK | Gonda Emma

Idén 16 gyerek részvételével zajlott az Aktívan a neten napközis tábor. A résztvevő gyerekek zöme idén is alsó tagozatos kisiskolás volt.

Táborunkat az eddigi évek hagyományihoz híven ezúttal is két helyszínre szerveztük.

A délelőtti foglalkozások a Művészetek Házában folytak. Az Ybl Miklós Pénzügyi és Számviteli Szakközépiskola géptermében tartottuk az internet használatába bevezető foglalkozásokat. Itt a gyerekek az internet adta lehetőségekkel ismerkedtek, használtak keresőprogramokat, térképeket, menetrendeket, megnéztek játékoldalakat, megismerkedtek a közösségi oldalak lehetőségeivel és ?veszélyeivel?.

Célunk évek óta az, hogy biztonságos netezéssel ismertessük meg a gyerekeket. A mobiltelefonok, kamarák elterjedésével egyre több gyerek készít fotókat, videókat. Ezért ebben az évben ezzel is foglalkoztunk. Készítettek közösen fotókat, melyekbe, melyekhez hozzárajzoltak s a végén elkészült a közös mini animáció.

A délután már nem a számítógépekről szólt.

A program az ebéd után a Mesterségek Házában folytatódott.

A délutáni foglalkozásokat Sevella Zsuzsa vezette. Témánk a vizuális alkotás volt.  Pecsételtünk, ragasztottunk, vágtunk, maszatoltunk, gyöngyöt vasaltunk, hengerrel festettünk, csomagoló papírból memória játékokat gyártottunk, varázsképet, lapozgató csodakönyvet gyártottunk.

Egyszóval ALKOTTUNK. 

Foglalkozásainkat úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek minél több érdekes, új technikával, alapanyaggal, eszközzel ismerkedhessenek meg.

Nagyon hamar eltelt a hét, mindenki sok-sok élménnyel és alkotással gazdagodva búcsúzott el tőlünk. Reméljük, sok résztvevővel találkozhatunk majd a 2017-es táborban is.

 


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk