SZAKMAI HÍREK

Az aktív időskor és a közművelődés

2012. október 28., 18:56 | TEMI Fővárosi Művelődési Háza |

"Az aktív időskor és a közművelődés" címmel rendez szakmai konferenciát a TEMI Fővárosi Művelődési Háza november 22-én 10 órától, melyre szeretettel várják a közművelődési intézmények munkatársait és a téma iránt érdeklődőket. A konferenciával az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évéhez csatlakoznak.

Az európai év a tevékeny időskorral kapcsolatos kérdésekre szeretné felhívni a figyelmet, megtalálni a válaszokat. Ezek a kérdések a kulturális szakterületen dolgozókat is egyre erőteljesebben foglalkoztatják az utóbbi évtizedben, hiszen folyamatosan nő az aktívabb, egészségesebb életet élni kívánó időskorúak száma, és egyre nagyobb számban teszik ki közönségünket.

A közművelődési, művészeti illetve szórakoztató rendezvények célcsoportja is sok esetben az időskorú lakosság, és az amatőr művészeti közösségek, szakkörök, illetve a felnőttképzés területén is egyre több tevékenységbe vonódik be ez a korosztály. Mind a közművelődési, mind a felnőttképzési szakterület hamar felismerte, hogy az időskori elidegenedés ellen legtöbbet az aktivitás növelésével, az információs társadalomtól való leszakadás elleni küzdelemmel tehetünk.

A közművelődés területén számos, követésre, illetve átvételre méltó kezdeményezés indult el, ezekből a jó példákból, gyakorlatokból is szeretnének néhányat bemutatni a konferencián.

A konferencia helyszíne: TEMI Fővárosi Művelődési Háza, 1119 Budapest, Fehérvári út 47.

A részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációs díj összege 1000 Ft/fő, amely egy intézményből történő több jelentkezés esetén két fő részére érvényes.

A regisztrációs díjat a TEMI Fővárosi Művelődési Háza számlaszámára fizethetik be: OTP Bank 11711041-22415330

A jelentkezési lapok beküldendők az alábbi címre:

TEMI Fővárosi Művelődési Háza, 1119, Budapest, Fehérvári u. 47.
Zánki-Tóth Enikő kulturális szervező eniko.toth@fmhnet.hu

Jelentkezési határidő: 2012. november 14.

A konferenciáról információ Zánki-Tóth Enikőtől kérhető az alábbi telefonszámon és e-mail címen: 1/203-38-68/108. mellék eniko.toth@fmhnet.hu

A szakmai konferenciát a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezik meg.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk