HÍREK

Utoljára Vackoroztunk

2015. június 04., 21:05 | MMK |

A Motívum Kulturális Egyesület által megvalósított TÁMOP-3.2.13-12/1-2013-0058. azonosítószámú pályázatban a "Vackor" elnevezésű témanap elérkezett a végéhez.

Az utolsó témanap nagyon tartalmasra sikerült, mivel a program a mozifilmnézésen és a kreatív kézműves foglalkozáson kívül táncházzal is kiegészült. A különböző népi játékokból álló táncház foglalkozáson a gyerekek sokat mozogtak és a zenekarral együtt énekelték az ismert népdalokat.

A tízórait követően máris folytatódott a program, mégpedig mozizással. A résztvevők az Amazónia című francia-brazil dokumentumfilmet nézték meg, ami a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzolta őket. Nagyvásznon keresztül nézték az Amazonas esőerdejének szépségéit és sokszínűségét. A film főszereplője egy kapucinus majomkölyök, aki ketrecéből szabadulva, egy baleset nyomán kikerül a dzsungelbe. Sai - aki fogságban született és nevelkedett -, miután lezuhan a repülő, amellyel szállították, egyedül találja magát a buja őserdőben. Egy rendkívüli kaland hőseként találkozik az erdő lakóival, szembesül a veszélyekkel és a csodálatos, néha mérgező növényzettel. Félelmetes ragadozókkal és az Amazonas dagályával is szembenézve kezdi meg hosszú utazását, miközben megtapasztalja, hogy az egyedüli reménye, ha otthonra lel társai között.

A vetítést nagyon élvezték a gyerekek, és aktívan álltak neki a kézműveskedésnek, ami a program utolsó része volt.

Bízunk benne, hogy lesz még lehetőségünk a program folytatására. Szeretnénk még több hátrányosabb helyzetű kistelepülésen élő gyereknek örömet okozni, élményt nyújtani.Programok

Világjelek

2017. október 4. (szerda) 17:00
- 2017. október 29.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Kóstoló

2017. október 21. (szombat) 15:00

Művészetek Háza

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk...?

2017. október 25. (szerda) 18:00

Barátság mozi

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk