FELHÍVÁSOK

Workshop bábcsoport-vezetőknek

2012. július 17., 11:33 | MMK |

Az MMIKL 32 órás, négynapos workshopot rendez bábcsoport-vezetőknek. A találkozó lehetőséget nyújt a közös gondolkodásra, a bábos szakma elismert szakembereinek irányításával.

Várják mindazok jelentkezését, akik szeretnének gyerekekkel bábelőadást létrehozni, de nem tudják még, hogy hogyan fogjanak neki, és mindazokét, akik konkrét elképzeléseik megvalósításához szeretnének ötleteket, szakmai segítséget kapni.

A négy nap során a három foglalkozásvezető az elméleti alapokon túl személyre szabott segítséget nyújt a megvalósítani kívánt előadás dramaturgiai lehetőségeinek kiaknázásához, a darab látványvilágának megtervezéséhez, és a rendezői elképzelések kialakításához.

A foglalkozásokat jó szívvel ajánlják azoknak is, akik már gyakorlott bábcsoport-vezetők, mivel a közös munka jó lehetőség a tapasztalatok kicserélésére, új szempontok befogadására, a megújulásra. Nem titkolt céljuk, hogy a bábos műfaj látható megújulása és kiteljesedése elérje a gyerekcsoportokat is, ezért a 32 órás workshop részvételi díja más tanfolyamainkhoz képest kedvezményes: 12.000 Ft (375 Ft/óra)

Időpont: 2012. augusztus 6-9.

Helyszín: MMIKL, 1011, Budapest, Corvin tér 8.

Jelentkezési határidő: július 20.

A 32 órás workshop kedvezményes részvételi díja 12.000 Ft (375 Ft/óra)

 

További tudnivalók:

A workshop menete:

1. nap: darabválasztás, dramaturgia, szövegfeldolgozás. Vezeti Gimesi Dóra, dramaturg.

Gimesi Dóra bemutatkozása itt olvasható:
http://www.gyerekszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2955%3Agimesi-dora&Itemid=31

2. nap: díszlet- és látványterv, szcenika, térhasználat. Vezeti Mátravölgyi Ákos, báb- és díszlettervező.

Mátravölgyi Ákos munkáiról a következő oldalon lehet információkat találni: http://www.gyerekszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2912%3Amatravoelgyi-akos&Itemid=31

3-4. nap: rendezés és színpadi játék. Vezeti Csató Kata, bábrendező, bábszínész.

Csató Kata bemutatkozása  a következő található: http://www.gyerekszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1264:csato-kata

A program minden nap 10:00-18:00 óra között zajlik.

A jelentkezők hozhatják saját elképzeléseiket a megvalósítani kívánt előadásról, a szakemberek a rendelkezésre álló időkereten belül minden segítséget megadnak a színvonalas, korszerű, a műfaj követelményeinek megfelelő produkciók létrehozásához.

A jelentkezéshez kérünk egy rövid bemutatkozást a bábcsoport eddigi munkájáról, lehetőség szerint fényképekkel. Nem feltétel, de ha már van elképzelés a versenyre benevezni kívánt darabról, annak rövid forgatókönyvét örömmel fogadjuk.

A résztvevőket a jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni, minimális létszám 10 fő, maximális létszám 15 fő.

 

A két éve tartott workshop nemcsak a visszajelzések szerint volt hasznos, de a versenyeredményeken is megmutatkozott. Álljon itt bizonyságul két levélrészlet az előző alkalom résztvevőitől:

"Köszönöm, hogy ott lehettem a workshop hétvégéin, nagyon sokat tanultam, amit a munkámban hasznosítani tudok. Megtudtam, hogy milyen a bábos gondolkodás, és ez sokat segít, hogy az előadásokon frappáns megoldásokkal álljak a nézők elé. Tetszett, hogy Dóri, Ákos, Ági mindenkinek személyre szabottan segített, az egyéni lehetőségeket figyelembe véve. Egymástól is sok-sok jó ötletet kaptunk, és többen tartjuk a kapcsolatot a jövőben is. Mindhárom oktatónk nagyon kedves, közvetlen, segítőkész, rengeteget tanultam tőlük."  

"Örülök, hogy vállalkoztam a workshopra, mert nagyon sokat tanultam ezeken a hétvégéken. Jó volt, hogy megfelelő arányban kaptunk elméleti és gyakorlati segítséget is. Előre nem igazán tudtam elképzelni, hogy ilyen sok, nagyon különböző témájú előadásban milyen módon lehet konkrét iránymutatást adni. Már az első találkozáskor kiderült, hogy lehet.
Megajándékozottnak érzem magam, ha erre a két hétvégére gondolok. Talán nem is az a legnagyobb ajándék, hogy sok-sok ötlettel gazdagodtam, fontos dolgokat tanultam, rendszereztem az eddigi tudásomat, hanem az, hogy három olyan fantasztikus embert ismerhettem meg, akik lelkesedésükkel, hitelességükkel megerősítettek abban, hogy érdemes megkeresni a saját utunkat.
Köszönöm, hogy részese lehettem azoknak a pillanatoknak, amelyek akkor tudnak születni, ha elkötelezett, lelkes emberek vállalkoznak arra, hogy kincseiket másokkal is megosszák."

 

Jelentkezni az alábbi címen lehet:

Magyar Művelődési Intézet
Művészeti Programok Főosztálya
1011 Budapest, Corvin tér 8.

Szluka Judit bábos referens
Tel.: 06/1-201-5692
E-mail: szlukaj@mmikl.hu

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk