HÍREK

Lásd BAROKKban a világot!

2016. szeptember 09., 00:49 | MMK | Gonda Emma

Lásd BAROKKban a világot! címmel rendeztek kiállítást a 250 éves megújult móri Lamberg-kastély Kulturális Központban.

A kiállítás anyaga válogatás a Fejér Megyei Művelődési Központ Kreatív Panel Barokk projektjében működött Barokk vizuális képzőművészeti szakkör munkáiból. A székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Leánykollégium diákjai másfél éven keresztül foglalkoztak a barokk korszakkal, művészeti ágazatokkal. Terveztek, díszítettek épületeket, textileket, ruhákat, papírszínházakat.

Ennek az alkotó munkának eredményeképpen jött létre a kiállítás anyaga, mely már több alkalommal mutatkozott be, többek között a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, a győri barokk esküvő rendezvényén, valamint több Fejér megyei településen is.

A móri kiállítás az idei múzeumok éjszakájának programjai közé illeszkedett.

Sevella Zsuzsanna a vizuális szakkör vezetője beszélt a diákok munkáiról és arról, hogy milyen szempontok vezérelték a kiállítás anyagának válogatását.

A megnyitó után kreatív foglalkozásra várták az érdeklőket. A foglalkozás során a látogatók betekintést kaphattak a szakkör munkájába. Érdekes anyagokkal és technikákkal ismerkedhettek meg. Készültek gipsz alapra festett barokk álarcok, színpompás papírszínházak domborított lapokkal, arany, ezüst díszétessel, valamint megéledtek a Lamberg-kastély épületéről készített fotók színes indigó technika segítségével. A játékos foglalkozás mélyen az éjaszakába nyúlóan tartott, a végére elfogyott az összes álarcalap és színház előlap.
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk