HÍREK

A művészeti élmények „házhoz mennek”

2014. február 12., 08:58 | HÍREK | Sevella Zsuzsanna

A Fejér Megyei Művelődési Központ az NKA Közművelődés és Népművészet Kollégiuma támogatásával az idei évben is megyeszerte viszi a kulturális programokat. A közel 2 millió forintos támogatásból három programblokkban, hét helyszínen folynak a programok.

A Barokk útja című utazó kiállítás programsorozatán sokoldalú élményt kínálunk a megnyitóra érkezőknek. A kiállítás a Kreatív panel barokk program keretében működő Vizuális képzőművészeti szakkör anyagát mutatja be, a megnyitót színesítve egy-egy zenei produkcióval és az Animációs filmkészítő szakkör barokk témájú animációs kisfilmjének levetítésével. A program folytatásaként alkotóórát tartunk gyerekeknek és felnőtteknek, minden helyszínen a felkínált tevékenységekből választhatnak a résztvevők, koruknak és érdeklődésüknek megfelelően.


Így volt ez utunk első helyszínén, Zámolyon is. A tárlatot február 9-én a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Martin Orsolya, Kiss Nikoletta és Kiss Barnabás - fuvolatriója nyitotta meg. A rövid tárlatvezetés után a résztvevők aktív együttműködésére számítva kezdtük meg alkotóóránkat. Pillanatok alatt igazi örömteli kikapcsolódássá vált a műhelymunka, s észre sem vettük, már beesteledett.

Bízunk benne, hogy többekben felkeltettük az érdeklődést a vizuális tevékenységek iránt és hasznos időtöltésükké, esetleg hobbijukká választanak valamilyen alkotótevékenységet.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk