SZAKMAI HÍREK

Felhívás a 2014. évi Bessenyei György-díj felterjesztésekre

2014. május 15., 22:32 | NMI |

Az emberi erőforrások minisztere által adományozandó közművelődési díj az államalapítás ünnepe  alkalmából kerül felterjesztésre. A kultúráért felelős miniszter az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 49/2012. (XII. 15.) EMMI rendelet alapján Bessenyei György-díjat adományoz. A díj odaítélése a miniszteri rendeletben és az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerések és egyes állami kitüntetések kezdeményezésének részletes szabályairól szóló 7/2013. (III. 1.) EMMI utasításban foglalt szabályozás szerint történik.

A Bessenyei György-díj azoknak a közművelődési intézményekben, más szervezetekben dolgozó közművelődési szakembereknek adományozható, akik huzamosabb ideig kiemelkedő közművelődési tevékenységet folytatnak, elméleti tevékenységükkel, új módszerek kidolgozásával, azok alkalmazásával és terjesztésével szolgálták a korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését.

A díj átadására augusztus 20-a alkalmából kerül sor. A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet és pénzjutalmat kap. A díjjal járó pénzjutalom mértéke az illetményalap hússzorosának megfelelő összeg.

A díj adományozását az adományozási alkalmat legalább 3 naptári hónappal megelőzően, a jelölt életútjának, illetve tevékenységének rövid ismertetését tartalmazó indokolással bárki ? különösen szakmai szervezet vagy korábbi díjazott ? kezdeményezheti a miniszternél. A kezdeményezés adattartalmát a 3. melléklet tartalmazza.

Az elismerésre jelöltnek az elismerés kezdeményezője részére nyilatkozatot kell tennie az elismerési kezdeményezés miniszteri döntésre való felterjesztését megelőzően, melyben hozzájárul a személyes adatai kezeléséhez, nyilatkozik a kizáró körülményekkel és a korábbi elismeréseivel kapcsolatban, valamint az adományozás esetén az elismerés elfogadásáról.

 A kezdeményezés és a nyilatkozat formanyomtatványa letölthető innen.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk