HÍREK

Műhelymunka Mezőfalván

2015. május 09., 00:06 | MMK | J. Zs.

Mezőfalván kezdte meg munkáját a Brand Műhely Fejér megyében. A megye önkormányzata a Fejér Értékek Iránytűje pályázat keretében három műhelynapot tervezett, melynek elsődleges célja a megyei értéktárbizottság munkájának és jelentőségének népszerűsítése, a települési értékgyűjtés fontosságának hangsúlyozása.

A szakmai tanácskozásra Nagyvenyimről, Mezőfaváról és Nagykarácsonyból érkeztek érdeklődők, kollégák, önkormányzati képviselők, civil szervezetek vezetői, intézményvezetők. A résztvevőket Juhász Zsófia köszöntötte, és röviden ismertette, mi hívta életre a brand műhelyeket.


A "műhelymentorok" Balog Gábor, a Fejér Megyei Értéktárbizottság elnöke, Nyári Attila marketing- és értékesítési szakember és Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója voltak.

Balog Gábor rögtön egy kérdéssel kezdte a szakmai napot: hallottak-e a megyei értéktárról? Milyen elképzelésük van arról, hogy miként működik ennek gyűjtése?

Ahogy azt sejthető volt, a jelenlévő hölgyek tudatában is elsősorban egy fizikális gyűjtemény fogalmazódott meg.

Előadása során bemutatta a bizottság munkáját, példákkal illusztrálta, hogy milyen témakörben gondolkozhatnak a jelenlévők, ha településeiken értéket keresnek.

Juhász Zsófia részletesen beszélt a programelemekről, kiemelte a fiatalok bevonásának fontosságát. Gondolkozásra ösztönözte a települések képviselőit arról, hogy mely programelemekhez tudnak kapcsolódni.

Balog Gábor beszélt a bizottság jövőjéről, melynek része a települések aktivitása és azok eredményei is.

Kulisszatitkokat árult el, amikor arról beszélt, hogy a Fejér Megyei Értéktárbizottság tervezi, hogy kihelyezett bizottsági üléseket tart, és ez biztosan hozzásegíti a településeket, hogy hírét vigyék az ott zajló izgalmas és színes eseményeknek.

Nyári Attila folytatta a beszélgetés vezetését, aki elsősorban az üzleti oldal felől közelítette meg a témakört. Szakmájához hűen beszélt az értékekről, de kézzelfogható példákon keresztül segítette a jelenlévőket, milyen módon mutassák be a települések azokat az értékeket, amelyekre büszkék.

Ezek a példák segítették a folyamat bemutatását is arról, hogy miként lehet termék a települési érték, és mennyire komoly jelentősége van annak, hogy az érték önmagában nem képvisel semmit, csak ha azt másokkal is megosztjuk.

Együtt elemezték a honlapkeresőket. Érdekes kérdésekre keresték együtt a választ: mennyi időt tudok eltölteni az adott településen? Mit tudok bemutatni a településemen?

Fontos, hogy erre saját maguk válaszoljanak az adott közösségek, és erre építsék fel a kommunikációs és marketingtevékenységeiket, mert minél többet tudnak eltölteni egy településen, annál messzebbről fognak jönni látogatók. Fogjanak össze a települések és együtt készítsenek értékcsomagokat.

A szakmai műhely végén egy beszélgetés kezdődött, ahol jó példákat ismertettek egymással. A mecénási, támogatói köröket elemezték. Számba vették, mennyi érték tűnt el a környezetükből, milyen épületek mentek tönkre a településeken.

A három település, Nagyvenyim, Mezőfalva és Nagykarácsony összefogása jó például szolgálhat a megye több kistelepülése előtt, így felmerült a kisközösségi rádió lehetőségeiről, amelynek lehetne Mikulásrádió a neve.

Az ötletelő percekben a Nagyvenyimről érkezett Mogyorós Mária fogalmazott meg egy szlogent:

Fejér kincse - várjuk Önt, hogy megtekintse!

 

Köszönjük a mezőfalvi Kiss Kálmán Művelődési Ház kollégáinak, hogy befogadták a rendezvényt.Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk