CIVIL HÍREK

Újabb pályázati lehetőség civil szervezeteknek

2014. augusztus 05., 21:49 | MMK |

Újabb pályázati lehetőség nyílt meg a Székesfehérváron működő civil szervezetek előtt: szociális és esélyegyenlőségi programok, feladatok megvalósításának támogatására lehet pályázni augusztus 15-ig.

Székesfehérváron csaknem ezer bejegyzett civil szervezetet tartanak nyilván, egy részükkel rendszeres együttműködést tart fenn az önkormányzat. A 2014-es költségvetésben, a Társadalmi Felelősségvállalási Alap terhére 21 millió forintot különítettek el a szervezetek támogatására. Most egy újabb pályázati lehetőséghez jutottak a civilek. Ezúttal szociális és esélyegyenlőségi programok, feladatok székesfehérvári megvalósításának támogatására lehet pályázni összesen 4,5 millió forint értékben.


A támogatási időszak 2014 szeptemberétől 2015 áprilisáig szól, az ebben a periódusban megrendezendő programokra lehet pályázni. Olyan pályázatokat várnak, melyek társadalmi hasznossága megkérdőjelezhetetlen, és a benne foglaltak összhangban állnak a lakossági igényekkel. Egy civil szervezet csak egy pályázatot adhat be, a beérkezési határidő 2014. augusztus 15. (péntek) 12.00 óra. A pályázatot egy-egy példányban, kétféle módon kell benyújtani: e-mailben a civil@pmhiv.szekesfehervar.hu címre, továbbá nyomtatott, eredeti példányban személyesen, vagy levélben, zárt borítékban, formanyomtatványon kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájára (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1., fsz.3.). A részletes kiírás a http://civil.szekesfehervar.hu weboldalon olvasható, ahonnan letölthetőek a szükséges formanyomtatványok is.

A határidő lejárta után hiánypótlásra, valamint újabb pályázat benyújtására nincs lehetőség. A beérkezett pályázatokról szeptemberben dönt Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Humán Közszolgálati Szakbizottsága. A civil szervezeteket írásban értesítik a döntésről, illetve az eredményeket a város honlapján is közzéteszik.

A pályázók a 22/537-197-es telefonszámon, illetve a civil@pmhiv.szekesfehervar.hu elérhetőségen kérhetnek további tájékoztatást.

Juhász László civil tanácsnok a pályázati lehetőségről tartott sajtótájékoztatón elmondta továbbá, hogy a szervezetek már jelentkezhetnek a szeptember 13-i Civil Napra. A jelentkezési lap ugyancsak a http://civil.szekesfehervar.hu oldalról tölthető le. 

 

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk