KIÁLLÍTÁSOK

Jó évet zárt a Derkovits Kör

2014. december 11., 23:10 | MMK | Fotó: Fűrész Diána

Hatalmas érdeklődés mellett nyílt meg a Derkovits Képzőművészeti Kör hagyományos évadzáró kiállítása a Művészetek Háza Nagy Ottó Sándor Galériájában: a kör tagjai mellett nagyon sok, a festészet iránt érdeklődő embert csábított a tárlat.

Az intézmény harmadik emeletét zsúfolásig megtöltő vendégsereget Juhász Zsófia, az intézmény igazgatója köszöntötte, az alkotók éves munkáját pedig Szentes Ottokár képzőművész, a Kör vezetője értékelte, aki szokása szerint lendületes tárlatvezetéssel mutatta be a műveket és az amatőr művészeket a jelenlévőknek.


Szentes Ottokár minden alkotás értékeire, érdekes megoldásaira felhívta a figyelmet


Az 1960-as évek végétől folyamatosan működő amatőr művészeti csoport 2001-től dolgozik Szentes Ottokár vezetése alatt, aki a grafikán, festészeten kívül a plasztikának, fafaragásnak is avatott ismerője. Irányításával, pedagógiai munkájával folytatódik a félévszázados hagyomány.
Fő céljuk a kreativitás és alkotókészség fejlesztése, valamint az ehhez szükséges rajzi-szakmai tudás megszerzése. Ennek megfelelően csendélet, tájkép, téri formák perspektivikus ábrázolása, portré, fél oldal, egész oldal megjelenítése adja tematikájuk legjavát.

Fontos a tárlatok látogatása is. Rendszeresen megjelennek a város kiállítóhelyeinek eseményein, emellett önálló, illetve csoportos bemutatkozásokat szerveznek tagjaik számára.

Szentes Ottokár elmondta: céljuk nem elsősorban az oktatás, képzés, hanem maga az alkotói folyamat, a mű létrehozásának átélése, öröme, melyet elsősorban az évente megrendezett alkotótáborukban lehet intenzíven átélni. "Legfontosabb feladatunk, hogy továbbra is közösen és egyénileg egyaránt rendszeresen bemutatkozzunk, az alkotás folyamatában kerüljünk közelebb a képzőművészet lényegéhez" - hangsúlyozta a Kör vezetője.

A 2014-es év során, valamint a nyári táborban készült munkákat a decemberi évadzáró, értékelő kiállításukon mutatják be a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában, ahol január 5-ig láthatóak műveik.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk