KIÁLLÍTÁSOK

Képzőművészek évzárója

2012. december 05., 23:54 | fehervar.net | L. M.

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg a Derkovits Képzőművészeti Kör évzáró kiállítása a Művészetek Háza Nagy Ottó Sándor Galériájában. A műveket és alkotóikat Szentes Ottokár képzőművész ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

- Eltelt egy év, és megint itt állok a képeink, ennek az évnek a termése előtt - azt gondolom, hogy a termés egyre érettebb, egyre mosolygósabb, talán egyre piacképesebb is - vélekedett Szentes Ottokár. - Ezek az alkalmak, amelyek az életünket tagolják, ezek a rendszeres, évenkénti kiállítások, vagy éppen a rendszeres összejárások és az azokhoz kapcsolódó folyamatos munka valahogy rendet tesz az ember lelkében és fejében: van mihez kötődni, vannak folyamatosan kitűzött hosszabb és rövidebb távú célok, amelyek keretbe szabják az életünket. Lelki biztonságot ad, meghatározza helyünket a világban, az emberek között, mégpedig úgy, hogy nem csak kapni tudunk a világtól, hanem adni is: szépséget, igazságot, humort, bölcsességet, olyasfajta érzékenységet, ami a mai világunkból egyre inkább hiányzik.

Ezen bevezető után tárlatvezetést tartott: a kiállításon végigsétálva minden képnél elmondta gondolatait az alkotásról és annak készítőjéről. A tárlat január 6-ig tekinthető meg.
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk