HÍREK

A művész és a világ

2013. december 04., 23:59 | MMK |

A legkülönbözőbb technikákkal készült portrék, tájképek, absztrakt alkotások sorakoznak a paravánokon: megnyílt a Derkovits Képzőművészeti Kör hagyományos évzáró kiállítása a Művészetek Háza Nagy Ottó Sándor Galériájában. A tárlaton tizennégy alkotó mutatja be munkáit, melyek részben a móri alkotótáborban, részben az ottani vázlatok, valamint önálló projektek alapján valósultak meg.

"Minden évben két nagy fordulópont van a szakkör életében: a nyári tábor és az évzáró kiállítás" - mondta a tárlatot megnyitó Szentes Ottokár képzőművész, az intézményben működő szakkör szakmai vezetője. - "A tábor a feltöltődés ideje: az egy hét alatt gyűjtött élményt festjük meg az év további részében. Az évzáró kiállításon pedig arról adunk számot, hova jutottunk el egy év alatt, ki hogyan fejlődött, mit tanult - és arról is, hogy a művész hogyan látja a világot."


A képeket és alkotóikat Szentes Ottokár ajánlotta a jelenlévők figyelmébe


Szentes Ottokár hangsúlyozta, hogy a szakkörben nem iskolarendszerű képzés folyik: a tagok főként egymástól tanulnak, ő inkább csak irányítja a munkát, és véleményt mond a művekről, az alkalmazott technikáról. Szokásához híven ugyanezt tette a kiállítás megnyitóján is: tárlatvezetése során egyenként bemutatta a jelenlévő alkotókat, röviden értékelte a kiállított munkákat, és arról is beszélt, hogy melyik szakkörtag mennyit fejlődött az elmúlt egy évben.

"Ivánka Mária kiérlelt olajképekkel jelentkezett, Forró Margit naiv őszintesége megható, Marsi Györgyi, Mohainé Néri, Hullan Jánosné érzékeny akvarelljei szemet gyönyörködtetőek. Különlegesség Viczkó Mária groteszkbe hajló munkája, valamint Dombi Veronika tus kísérlete. Dr. Vollein Mária erős, expresszív, Horváth Teri monumentális absztrakt munkákkal mutatkozott be. Hettinger Ágnes szénrajza és balatoni képe könnyű kezű, meggyőző alkotás. Tóth Magdi erőteljes expresszivitása, Mezei Cili virtuóz szakmaisága kiemelkedő. Vágola Jánosné akvarellje és pasztell képei komoly fejlődésről tesznek bizonyságot. Végül mindenképpen ki kell emelni egyik alapító tagunk, Kovács Árpádné Margitka munkáit, aki míves tollrajzokon mutatja be a történelmi Magyarország várait, várromjait" - mutatta be a munkákat Szentes Ottokár, aki az alkotók nevében is megköszönte, hogy a tárlat megnyitóján nagyszámú érdeklődő közönség jelent meg, a kiállítóknak pedig külön is gratulált.

A tárlat január 12-ig látogatható, az intézmény nyitvatartási ideje alatt.
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk