DIÁKNAPOK 2014

Első találkozás az önkéntesekkel

2014. március 17., 13:51 | MMK | Majer Tamás, fotó: Nagy Norbert

„Gyertek közelebb, még közelebb, mindenki nyújtsa ki a kezét maga elé, találomra fogjon meg egy másikat, de nehogy a sajátját! Kapaszkodjatok egymásba! Kész, most kétszer húsz kéz kapcsolódik egymáshoz, de összecsomózódva, éppen úgy, ahogy csak egy mp3-lejátszó fülhallgatózsinórja képes. Ismerős? Bogozzátok ki!”

Ilyen és ehhez hasonló közösségfejlesztő játékokkal telt március 14-én a délután a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában, ahol is az áprilisi Fejér Megyei Diáknapokra készülve találkozott egymással húsz dunaújvárosi középiskolás, a leendő önkéntesek csapata, valamint a Fejér Megyei Művelődési Központ néhány szervező munkatársa.


Az első önkéntesi megbeszélésen a főszervező MMK igazgatója, Juhász Zsófia osztotta meg a diákokkal a számukra legfontosabb információkat. Az önkéntesekre elsősorban az egyes versenykategóriák helyszínein az ólálkodó, felbukkanó zavarok elhárításában és az információs, regisztrációs pultok bástyáin számítanak a Diáknapok szervezői. Az önkéntesi feladatok során a rendezvényszervezés rejtelmeibe bepillantást nyerő diákok az iskolai közösségi szolgálat keretein belül végzik majd munkájukat, melyről igazolást kapnak.

Ezt követően Berdó Gábor vezényletével kezdődött meg a csapatépítés, elsősorban kölcsönös bemutatkozásokkal, a nevek játékokba csomagolt memorizálásával, majd folytatódtak különböző, a közös munkavégzés folyamatát modellező, egységet, egymásra figyelést igénylő feladványok megoldásával.

A második önkéntesi találkozó március 28-án, pénteken szintén a Rudasban lesz, ahol további tájékoztatás, feladatelosztás, s újabb játékos tréningek várják a résztvevőket.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk