HÍREK

Reneszánsz farsang

2015. február 15., 20:14 | MMK | L. M.

Reneszánsz királyi udvarba cseppenhetett az, aki február 15-én ellátogatott a Művészetek Házába: a Játékkészítő műhely szervezésében megvalósult farsangi rendezvény során a saját színezésű, honlapunkról letölthető álarc-belépővel érkezettekre színes, vidám feladatok vártak.

A Dí-nom dá-nom című családi program keretében a királyi maszkabálra készülve különleges anyagokból készíthettek álarcokat, fémdomborítással maszkokat, hajtogatással pedig legyezőket Sevella Zsuzsa és Gonda Emma vezetésével. A "Vindő és vájdling a stelázsin" című, a foglalkozás helyszínén látható, régi konyhai eszközöket felvonultató kiállításhoz és a farsangi szokásokhoz kapcsolódva Sevella Zsuzsa és Komendó Gabriella furfangos kérdéseire kellett választ adniuk a családi rejtvények során.

A királyi megmérettetést pedig nem zárhatta más, mint a bál. Az egyszerű reneszánsz lépésekből álló koreográfiákat az udvar apraja s nagyja Majoros Andor vezetésével sajátíthatta el. A királyi táncmester a lépések mellett az udvari illemtanba is beavatta a hölgyeket és urakat: miként fel táncra felkérni a hölgyeket, a felkérést hogyan kell elfogadni, miként kell bókolni és azt miként kell viszonozni. A legnagyobb sikere a gyertyás táncnak volt, az ifjú hölgyek és urak nagyon élvezték ezt a romantikus táncot.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk