SZAKMAI HÍREK

Dóri Éva a szemesi művelődési ház új igazgatója

2014. augusztus 14., 20:32 | minalunk.hu |

Mint a Balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeum új vezetője köszöntöm Önöket. Bár ismeretlenül jöttem, nem vagyok idegen ezen a tájon: balatonbogláriként magam is a Balaton és Somogy tündérkertjének szülötte vagyok.


Kedves Olvasó! Kedves leendő látogatóink, kedves szemesiek!


Lokálpatriótaként igazgatói pályázatomban a közösségi részvételre épülő, egy, a községért tenni akarók cselekvő szerepvállalásával működő intézmény kialakítására vállalkoztam.

Hiszem, hogy közös céljaink elérésének záloga a nyitottság és partnerközpontúság. A "Szemesért" végzett munka nem képzelhető el a helybéliek s a helyi kötődésűek bevonása nélkül: elsősorban a közösség érdekeit és igényeit szem előtt tartva szeretnék tenni a községért.

Eddigi pályám fókuszában a nyílt, szakmai alapokon zajló párbeszéd, az együttes érdek és a fejlesztési munka állt, melyet most megőrzendő értékként kívánok Balatonszemesnek ajánlani.

Gondolom, sokan teszik fel a kérdést, hogy honnan, mi szél fújt erre?

Eddigi utam egy tapasztalatszerző "kirándulásként" is felfogható. Balatonbogláron láttam meg a napvilágot, középiskolai tanulmányaimat Kaposváron végeztem, majd Pécsett diplomáztam mint okleveles vizuális nevelőtanár. Középiskolás éveimtől fogva aktív tagja voltam a Boglári Ifi Klubnak, majd alapítója voltam a térségben máig is jelentős közösségi kulturális munkát végző Helyiérték Egyesületnek. Sokat dolgoztam a balatonboglári Városi Kulturális Központ külső munkatársaként is. Itt kerültem szorosabb kapcsolatba az ifjúsági közösségfejlesztéssel és a kulturális programszervezéssel.

Ez időszakban számos klubesemény, koncert, fesztivál, tábor és kiállítás, szakmai rendezvények-konferenciák megvalósításában vehettem részt. A diploma megszerzését követően Budapestre költöztem, ahol az ELTE kulturális menedzserképző programján 2005-ben szereztem meg a szakvizsgámat. Ekkor szabadúszóként dolgoztam a kultúra számos területén.

2008-tól a Nemzeti Művelődési Intézet jogelődjénél képzőművészeti szakreferenseként országos hatókörű amatőr művészeti programokat koordináltam. A 2012-es intézményi átszervezést követően a közművelődés új országos területi feladatellátó rendszerének kiépítésében vállaltam szerepet a megyei módszertani osztály vezetőjeként. Ez a munka olyan hivatali feladatokkal is járt, amely csekély lehetőséget adott a gyakorlat központú tevékenységekre és a munkakapcsolatokon túlmutató személyes beszélgetésekre. Távol kerültem attól a tereptől, amely a kreatív együttműködések lehetőségét hordozza magában.

Így hozott a sors vissza a Balatonhoz, ahonnan egykor a szakmai pályám indult.

Lokálpatriótaként igazgatói pályázatomban a közösségi részvételre épülő, egy, a községért tenni akarók cselekvő szerepvállalásával működő intézmény kialakítására vállalkoztam.

Balatonszemes hangulatos balatoni üdülőhely, amely mesés árnyat adó fasoraival, ódon hangulatú villáival, kicsiny nyaralóival és mosolygós lakóival megőrizte családias, emberléptékű arculatát.

Bízom benne, hogy a szakmai összefogásban rejlő lehetőségeket kiaknázva és összekapcsolva a község turisztikai és családbarát jellegét erősítő értékekkel országos viszonylatban is képesek vagyunk megjeleníteni Balatonszemes vonzó egyediségét, csendes, nyugodt légkörét, amely megkülönböztetheti más Balaton parti településektől.

Ezen gondolatok tükrében számítok Mindannyiuk támogató együttműködésére és közös munkánkban való szerepvállalására!

Kollégáimmal együtt invitálom Önöket intézményünk falai közé, remélve, hogy az ünnepi alkalmakon túlmenően a hétköznapok sodrásában is közös teendők várnak ránk!

A partnerség jegyében, üdvözlettel: Dóri Éva

Balatonszemes, 2014. július 16.

Forrás: http://www.minalunk.hu/Balatonszemes/index.php?n=5&tartalom_id=12994&area=296

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk