CIVIL HÍREK

Összefogás az adóforintokért

2011. március 03., 21:35 | CISZ | L. M.

Kampányt indított az önkormányzat azzal a céllal, hogy a munkavállalók adójuk 1 százalékát minél nagyobb arányban ajánlják fel a fehérvári civil szervezeteknek.

Az adózó magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak lehetőségük van arra, hogy befizetett jövedelemadójuk 1%-át nonprofit szervezetnek ajánlják fel. Az elmúlt évben a székesfehérvári adófizetők alig harmada élt a felajánlás lehetőségével, s ők is jellemzően országos szervezeteknek ajánlották fel adójuk egy százalékát.

Ezen a helyzeten szeretne változtatni az önkormányzat, hiszen a tét nem kicsi: összesen mintegy 350 millió Ft sorsáról van szó. Ebből tavaly 100 millió forintot ajánlottak fel a civil szervezeteknek, a többiről nem nyilatkoztak. A felajánlott összegből 18,5 millió forint maradt a fehérvári civileknél.

A „Maradjon az adó 1%-a 100%-ban Fehérváron!” szlogennel meghirdetett kampányhoz az Echo Nonprofit Kft. és az önkormányzat a www.szazszazalekfehervar.hu címen honlapot készít, amelyen az érdeklődők minden fontos információt megtalálnak a helyi civil szervezetekről. A honlap március 7-től érhető el, addig pedig a civil.szekesfehervar.hu honlapon tekinthető meg a tematikus lista.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk