HÍREK

„Micsoda útjaim voltak nekem...”

2015. november 06., 21:40 | MMK | Galgóczy Zsófia

A zarándoklatok titkos kincseiről, a legendás El Caminóról tart előadást Galgóczy Zsófia november 20-án, 16.30 órakor a Művészetek Házában. Galgóczy Zsófia a következő gondolatokkal invitálja a közönséget:

El CAMINO... Az ÚT... sokak számára bizonyára ismerősen hangzó, kicsit misztikus, kicsit megfoghatatlan s talán éppen ezért kíváncsiságot ébresztő fogalom.


A manapság egyre népszerűbb zarándoklatok mögött még mindig sok a titokzatosság, a komfort zónából az ismeretlenbe való kilépés félelme vagy akár az aggódás ezerarcú megnyilvánulása. És mégis, vagy éppen ezért? Sokakban megszületik, egyre növekszik, erősödik, teret követel magának a VÁGY, a menni kell, indulni kell ellenkezést nem tűrő vágya.

Vajon milyen okok húzódnak meg a már szikla szilárd elhatározás mögött? Kaland, kihívás, fizikai erőpróba, kultúrszomj, vallás, menekülés, önismeret, változás utáni vágy, útkeresés? Kinek mi?

Ha a szinte végtelen számú indok közül akárcsak egy is befészkeli magát titkos gondolataid közé, menthetetlen vagy. Többé nincs megállás... menned kell!

A sokszor elhangzó "Meg vagy te őrülve???"  kérdést  feltevők  az egyszeri  nekibuzdulást még úgy-ahogy elfogadják, talán még megérteni is megpróbálják. De mit kezdjenek a visszaesőkkel? Akik újra és újra nekivágnak, szinte már fanatikus módon követve a hívó szót. Mert az ÚT hív és visszavár...

Én is ebbe a kategóriába tartozom. Túl két francia és egy portugál zarándokúton, valamint a megtett 2000 km-en, már a következő utazás lehetősége motoszkál a fejemben. Hogy mi késztet erre? A válasz nagyon összetett, lehet, hogy még én magam sem tudnék teljességgel válaszolni rá. Eddigi tapasztalataimat, átélt fizikai és lelki utazásaimat, a bennem történő változásokat, az úttal kapcsolatos gyakorlati tanácsaimat azonban őszinte örömmel megosztom mindazokkal, akik eljönnek ezekre a találkozókra, és szeretnének többet megtudni erről a sajátos világról. Az útjaim során készített fotók teszik még színesebbé az élményeket.

Gyere el, hallgasd meg és fogalmazd meg kérdéseidet, kételyeidet! Ha így teszel, máris megtetted az első lépést az ÚTON - az önmagad felé vezető néha rögös, ám mindig csodálatos ösvényen.

BUEN CAMINO!


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk