HÍREK

Újra Éneklő Ifjúság

2014. április 15., 23:58 | MMK | Fotó: Horváth Tamás

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fonódás Kulturális Egyesület által megvalósított TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0537. azonosítószámú pályázatban az "ARTfaktor művészeti verseny" témanapok részeként a Fejér Megyei Művelődési Központ Éneklő Ifjúság hangversenyeket hirdetett a megye iskolásai részére. A jelentkező kórusok április 15-én Székesfehérváron vehettek részt a minősítő hangversenyen.

A fellépő kórusok repertoárjában főként magyar zeneszerzők alkotásai szerepeltek, például Szőnyi Erzsébet kedvelt és népszerű kórusművei. Ezt azért is fontos megjegyezni, mert a 20. századi magyar zeneszerzés és zenepedagógia legendás alakja az idén ünnepeli 90. születésnapját. A nap folyamán általános és középiskolásokból álló kórusokat hallhattunk énekelni, és nagy meglepetésünkre egy fiúkórus is részt vett a minősítőn.


Az Éneklő Ifjúság Fejér megyei minősítő hangversenyének zsűri tagjai: Uhereczky Eszter, a Marczibányi Téri Kodály Iskola Prima Junior díjas kórusának karnagya, a Zeneakadémia gyakorlatvezető tanára, dr. Matos László, az MR Gyermekkórus vezető karnagya, illetve a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete főiskolai docense és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi adjunktusa, Tóth Péter Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja.

A műsor végén a zsűri elvonult, és rövid tanácskozást követően kiosztotta az okleveleket, és személyes értékelést tartott a résztvevő karnagyok részére.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk