HÍREK

Jelentkezz a fazekasműhelybe!

2015. január 06., 22:32 | MMK |

A csütörtök délutánonként működő kerámiaműhelyünk hasznos és kellemes kikapcsolódást nyújt a fiatalabb korosztály és az idősebbek számára egyaránt. Jól felszerelt szakmai műhelyünket jó szívvel ajánljuk a pályaválasztás előtt álló fiataloknak is, mert itt kiváló mestertől lehet megtanulni a népművészeti fazekas mesterség mesterfogásait is.

A fazekasműhely vezetője Kováts Judit fazekasmester, népi iparművész.

A műhely foglalkozásai munkavédelmi oktatással kezdődnek, majd a résztvevők megismerkedhetnek a fazekas szakterület alapfogásaival és fazekasmesterség azon elméleti és gyakorlati tudnivalóival, melyek képessé teszik a résztvevőket az önálló tárgyalkotásra, környezetalakításra a tervezéstől a kivitelezésig.


A műhelyben a felépített edényen keresztül egészen a korongozással létrehozott tárgyakig készülnek fazekas étkészletek, használati tárgyak, népművészeti és iparművészeti alkotások. A műhely szakmai tanmenetét a kreatív feladatmegoldások előtérbe helyezésével alakítottuk ki. A résztvevők a kézi és gépi eszközök, szerszámok kezelését, használatát is megtanulják, valamint különböző mázazási és égetési technikákat is tanulnak.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a fazekasműhely foglalkozásaira, minden csütörtökön 17 órától!


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk