FELHÍVÁSOK

Felnőtt tanulók hete

2011. július 27., 23:03 | MMK |

Felnőtt tanulók hete

2011. október 14-21.

 

Felhívás

a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátussal való együttműködésre

 

 A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (MMIKL) - a Felnőtt Tanulók Hete idejére (2011. október 14-21.) - bemutatásra kínálja az MMIKL Látószög Stúdiója által készített filmeket. Igényelhetik művelődési intézmények, civil közösségek, képző- és munkahelyek, a filmek vetíthetőek az őszi rendezvények kísérő programjaként.

A filmek (DVD) vetítését kísérheti egy-egy, a filmben szereplő felnőtt tanulóval, rendezővel, szerkesztővel, felnőttképzési szakemberrel történő találkozás, beszélgetés.

Összeköthető egy-egy "felnőtt" osztály osztályfőnöki órájával, helyet kaphat főiskolák, egyetemek andragógia szakos hallgatóinak képzésében.

 

A Felnőtt tanulók - tanuló felnőttek című 36 perces film, hat tanulóról készített portré, amelyben más-más élethelyzetben élő emberek vallanak a felnőtt kori tanulás nehézségeiről, örömeiről, a tanulás keltette tudásvágyról, és arról is, milyen lehetőségek nyíltak meg előttük. Hitet adhat ahhoz, hogy képesek legyünk legyőzni önmagunkat, félelmeinket, hogy túllépjünk a hátráltató tényezőkön, segítséget kapjunk onnan is, ahonnan nem reméltük, de legfőképpen meggyőzően bizonyítja, hogy magunk is változunk a tanulás által.

 

Kételkedem, tehát vagyok!  címmel 46 perces filmet készített az MMIKL Látószög Stúdiójának vezetője, Nagy Attila János. A 42. Magyar Filmszemlén a rendező Elismerő Oklevelet vehetett át a tudományos-ismeretterjesztő filmek kategóriájában művéért.

"Horoszkópok, földönkívüliek, káros földsugárzások és vízerek, gyógyító ásványok, fantasztikusan érdekes elképzelések arról, hogyan is működik a világ. Kérdés, hogy a felsoroltakon kívül, vajon melyik állja ki az ellenőrzés próbáját? Melyik igaz, melyik tévedés és melyik becsapás? Hát ez nehéz kérdés. A válasz néha pofon egyszerű, néha egészen lehangoló, máskor pedig rendkívül bonyolult. Mindenesetre a válaszhoz vezető út az legtöbbször fantasztikusan érdekes" - írja Hraskó Gábor, a Szkeptikus Társaság elnöke, mi tegyük hozzá, roppant szórakoztató is.

 

Az együttműködésen alapuló program megvalósítására az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni, dátumot egyeztetni:

Tóth Erzsébet, tothe@mmikl.hu, 30-606-8366

 

A jelentkezés határideje: 2011. szeptember 20.

Az együttműködés tartalma a két fél részéről:

Az MMIKL rendelkezésre bocsátja a filmeket, kérés esetén megszervezi a filmek közreműködőinek jelenlétét és gondoskodik az utaztatásról.

A fogadó intézmény/szervezet közönséget szervez, biztosítja a filmek levetítésének technikai környezetét (terem, projektor, DVD-lejátszó vagy számítógép), és téríti az utazási költséget.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk