HÍREK

Játszótárs újra a Fenntarthatósági Napon

2015. szeptember 21., 20:54 | Játszótárs Játékkészítő Műhely | Sevella Zsuzsanna

A Fenntarthatósági Nap egy fesztiválkonferencia, ahol a szakmai beszélgetések, a kiállítás és az afterparty fő célcsoportja a fiatalok. Amiben mindez különbözik más szakmai eseménytől, az a lendület, az interaktivitás, a hiperaktivitás, és a komplexitás. Mentés másként.

A beszélgetések résztvevőinek  a szervezők olyan közszereplőket (művészeket, tanárokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket, médiaszereplőket stb.) hívnak, akik szerintük valóban hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, valamilyen kimagasló eredményt tudhatnak magukénak ezen a téren. Nagyon fontos, hogy ezen a rendezvényen ne a feszültség, ne az egymásra mutogatás legyen a fókuszban, hanem a megoldás.


A rendezvény szerves része a kiállítás is, ahol előadásokon az elhangzottakat meg is lehet nézni, tapasztalni. Olyan témák merülnek tehát fel, amiről nem csak beszélni lehet, hanem konkrétan tenni is érte már Magyarországon is.

Az esemény szlogenje a mentés másként, és ez nem véletlen. Az egész nap során célunk a programokon kívül folyamatosan aktívan tartani és bevonni az idelátogatókat. Merjen mindenki kérdezni, véleményt formálni, játszani.

A fenntarthatóságot közösen tudunk sikerre vinni; így hát ez a nap is egy közösségi dologról kell, hogy szóljon. Tesszük ezt síppal, dobbal, DJ-vel, webriporterrel, játékkal és még sok minden mással.

A Játszótárs Játékkészítő Műhely kiállítóként vesz részt a 8. Fenntarthatósági Napon, szeptember 26-án a Millenárison.

Műhelyünk idén a MINTAKINCSTÁR foglalkoztató füzet sorozattal mutatkozik be a kiállításon, a sorozat  Párniczky Józsefné Fejér megye mintakincséből című gyűjteményében található fehérhímzések mintáinak felhasználásával készült.

A sorozat célja: a hagyományőrzés, az elődeink által használt mintakincs megismerése és megőrzése, az ismeretek bővítés, megerősítése, rendszerezése és az önálló alkotómunka segítése.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk