CIVIL HÍREK

Kézművesség mindenkinek

2010. szeptember 30., 10:48 | FKE | L. M.

A szervezők nem titkolt célja, hogy hasz­nos időtöltést kínáljanak, és a szövés, a kovácsolás, a faművesség, a fazekasság, az ékszerkészítés és egyéb tárgyak alapműveleteinek bemutatásával kedvet ébresszenek a saját kezűleg készített tárgyak iránt. 

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete 2010 tavaszától működteti a Rác utca 27. szám alatt található Kézművesek Házát, melynek többek között az a rendeltetése, hogy az egyesület tagjainak közreműködésével a város fiataljai és idősebbjei számára közvetítse a népi kézműves hagyományok és a mai modern kézművesség gazdag tárházát, tegye lehetővé azok elsajátítását, alkalmazását. Bázisául szolgál olyan szín­vonalas rendezvény megvalósításához, mint a Tűzzel-vassal Fesztivál, amely ez lett az új helyszíne, ezzel is élőbbé téve a Skanzen életét.

A nyári táborok után ősztől az alkotás iránt érdeklődő felnőtteknek kínálnak bekap­cso­ló­dási lehetőséget a kézművesség vi­lá­gá­ba. "Úgy tapasztaljuk, hogy az alkotás öröme felülmúlja az újabban szokásos sza­bad­idő-eltöltési formák nyújtotta élvezeteket: Az alkotás nem csak a jelenben élvezetes, hanem formál, fejleszt, célt ad, kö­zös­ség­hez kapcsol" – hangott el a foglalkozás-sorozatról tartott sajtótájékoztatón. Pong­rácz Zoltán, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének alelnöke és Radetzky Jenőné Csilla, az egyesület elnökségének tagja elmondta: októberben minden kedden és pénteken 17 órakor foglalkozásra  várják a középiskolás és a felnőtt közönséget. Minden alkalommal egy-egy mesterség képviselői mutatkoznak majd be, az érdeklődők pedig kipróbálhatják a fortélyokat.

Az október 8-ai kovács est keretében nyílik meg az idei Tűzzel-vassal Fesztivál fotópályázatának kiállítása, november folyamán pedig a karácsonyi készülődés jegyében szerveznek foglalkozásokat.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk