FEJÉR MEGYE

Alba Regia Vegyeskar

Az Alba Regia Vegyeskar Székesfehérvár egyik nagy múltú, sokat foglalkoztatott énekkara. Elődje – a múlt század végén létrejött Déli Vasúti Dalárda – megalakulása óta folyamatosan működik, napjainkban is bizonyítja, hogy a város zenei életében fontos helye van a színvonalas kórusmuzsikának.

Műsorában egyházi művek, madrigálok, népdalfeldolgozások, klasszikus és XX. századi művek egyaránt megszólalnak. Az énekkar rendszeresen szerepel oratórikus műsorokban. Néhány mű a repertoárból: Caldara: Missa dolorosa, Vivaldi: Gloria, Händel: Sámson, Haydn: Nelson mise, Mozart: Requiem, Verdi: Quatto pezzi sarci; Requiem, Kodály: Psalmus Hungaricus; Budavári Te Deum, Britten: A Wedding anthem, Orff: Carmina burana.

A kórus rendszeres közreműködője a Magyar Rádió Kóruspódium című sorozatának, hagyományos résztvevője a város zenei rendezvényeinek, mint a Zenei Világnap, a karácsonyi és húsvéti egyházi hangversenyek, a nyári szabadtéri színházi előadások.

A vegyeskar Olaszország, Finnország, Belgium, Németország mellett Európa több országában szerepelt sikerrel. Az együttesben fiatalok és idősebbek – főiskolások, mérnökök, pedagógusok, jogászok – egyaránt énekelnek.

Az énekkart 1992 óta Kneifel Imre vezeti.

Elérhetőség:
Alba Regia Vegyeskar Egyesület
8000 Székesfehérvár, Béke tér 4.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk