FEJÉR MEGYE

Terra Viridis énekkar

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Terra Viridis nevet viselő kórusa 2008. november 19-én alakult. Kodály Zoltán egy mondatát választották mottójukul, mely szerint "teljes lelki élet zene nélkül nincs, mert vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be". A négy szólamot felvonultató kórus hisz az együtténeklés örömében, a zene összetartó erejében és abban, hogy ezzel a tevékenységgel a közösségi szellem is fejleszthető. Az énekkar a magyar népdal, a magyar kóruskultúra, a klasszikus énekkari muzsika és más népek kóruszenéjének művelését tűzte ki célul.

A nagyjából állandó összetételű, 25 fős kórust karnagyként Kneifel Imre, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, a székesfehérvári (nép)zenei élet meghatározó személyisége irányítja, énekkari próbáit hetenként egyszer, keddi napokon tartja. A kórus a Felügyelőség dolgozóiból, illetve nyugdíjas kollégáiból tevődik össze, ők többnyire mérnök és jogász szakemberek, azonban lelkes zenerajongók, akik a zenéhez fűződő fiatalkori élményeiktől indíttatva vesznek részt hétről-hétre a próbákon és izgulnak együtt a fellépések előtt. Néhány kórustag emellett mint más énekkari vagy zenekari tag, aktívan részt vesz a város zenei életében is.

A Terra Viridis énekkar a felügyelőségi kollektíva előtt mutatkozott be először, ezt követően folyamatosan kapott és kap felkérését mind a Felügyelőség, mind a Környezetvédelmi Minisztérium rendezvényeire (Víz világnapja, Környezetvédelmi Világnap). Az énekkar a 2010. február 20-i fellépéssel került be Székesfehérvár zenei "vérkeringésébe" a Táncházban megrendezett Városi Kórushangverseny keretében. Legutóbb pedig a Zene Világnapja alkalmából, 2010. október 1-jén nyílt alkalma megmutatkozni a székesfehérvári közönség előtt, és együtt énekelni a városi profi és amatőr zenekedvelőkkel.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk