FEJÉR MEGYE

Móri kórusok

Móri Vegyeskar

A Móri Vegyeskar 1973-ban női karként alakult, majd később 1983-ban szerveződött vegyes karrá. A város kulturális életében jelentős szerepet töltenek be: rendszeresen szerveznek kórustalálkozókat, testvérkapcsolatot ápolnak a német Freudenberg-Niederndorf, az olasz Roncone és Gyergyószentmiklós kórusaival, muzsikájukkal színesítik a különböző rendezvényeket. Repertoárjuk széles skálájú, a reneszánsz vokálpolifónia, a kortárs kórusművek és a népdal-feldolgozások egyaránt megtalálhatók.

A kórus jelenlegi létszáma 40 fő, karvezetőjük Somlyai Zsombor.

 

Móri Protestáns Kórus

A Protestáns Kórus 2006-ban alakult újjá, nagyrészt a móri református és evangélikus gyülekezet tagjaiból, de vannak vidéki tagjai is. Rendszeresen éneklünk az egyházi ünnepeken: karácsony, húsvét, pünkösd, reformáció ünnepe. A város más kórusaival, és az egyházmegyei kórusokkal is ápoljuk a kapcsolatokat, ennek köszönhetően részt veszünk közös énekléseken, találkozókon.

Repertoárunk nagy részét Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Karai József  és Csomasz-Tóth Kálmán egyházi kórusművei teszik ki, de a közös alkalmakon szívesen éneklünk népdalokat, és egyéb feldolgozásokat is.

A kórus létszáma folyamatosan bővül, jelenleg 30 tagot számlál. Vezetője: Veres Gábor

 

Forró Cappuccino közösség

A közösség 2007. pünkösdjén született.

A móri katolikus egyházközség fiataljai alakították, jelenleg 30-35 fiatalból áll.

Vezetője Virág Péter és Stefano Marzolla kapucinus testvér.

Elsődleges hivatása az evangelizáció. Isten örömét és az Öröm Istenét hirdetik zenével, tánccal, énekkel - afrikai, angol, spanyol, olasz stb. nyelven.  

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk