FEJÉR MEGYE

Musculus Vocalis Énekegyüttes

A Musculus Vocalis Énekegyüttes igen fiatal, mind történetét, mind pedig tagjainak életkorát tekintve. 2005 óta dalolnak együtt azzal a céllal, hogy régi zenei műveket és kortárs darabokat egyaránt hitelesen szólaltassanak meg egy olyan formációban, mely városunkban még kevéssé ismert. Az alapítók a székesfehérvári Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium volt növendékei.

Rövid története során az énekegyüttes több sikeres koncertet is adott, számos önálló hangverseny mellett szerepelt többek között 2008 májusában a Székesfehérváron megrendezett reneszánsz napon, júniusban a Leghosszabb Nap Fesztiválon.  Ugyanez év novemberében a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély kápolnájában adott hangversenyt a "Gyertyafényes esték" koncertsorozat vendégeként, 2009 szeptemberében pedig a Hiemer-házban léptek fel a Kulturális Örökség Napján. 2009 augusztusában a veszprémi Vivace Nemzetközi Kórusfesztiválon a kórus a közönségdíj 3. helyezését és a zsűri külön dicséretét nyerte el a "klasszikus kórusirodalom kiváló előadásáért". Az énekegyüttes repertoárján főleg reneszánsz, barokk, 20. századi és kortárs művek szerepelnek.

Az együttes vezetője, Burján Orsolya gyermekként ismerkedett meg a kórusénekléssel, és jegyezte el magát a vokális muzsikával. Kiváló kórusok tagjaként (mint pl. a Musica Nostra Nőikar) bejárta Európát. Az ELTE Tanárképző Főiskolán diplomázott dr. Mindszenty Zsuzsánna növendékeként, majd jazz tanulmányokat folytatott Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszakán. Jelenleg a Conservatorium van Amsterdam jazz-ének szakos hallgatója.

Elérhetőség:
8000 Székesfehérvár, Móricz Zs. u. 5.
BUORSOLY@gmail.com

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk