FEJÉR MEGYE

Összhang Kamarakórus

"Az éneklés megszépíti az ember életét, az együtt éneklés másokét is!"

Kodály Zoltán gondolata alapján szerveződött a kórus 1996-ban.

Csákvári kórus lévén a település lakóit rendszeresen megörvendeztetik a Művelődési Ház rendezvényein, ünnepeken, kiállítások megnyitóin, sétáló hangversenyeken. Minden évben karácsonyi koncerten köszöntik az Idősek Otthonának lakóit. Kezdeményezői voltak a kultúra napi hangverseny hagyományának is. Olyan koncertsorozatokat indítottak a településen, mint: Négy évszak a zenében; Vizek a zenében, a festészetben és az irodalomban; Sétáló hangversenyek a település és a Vértes nevezetes műemlékeinél. Évente több koncertjük van Magyarországon, de jártak 2003-ban a németországi Pyrbaumban, 2006-ban Erdélyben és 2008 nyarán Kárpátalján is.

2006-ban az országos minősítőn arany fokozatot értek el.

Műsoruk a reneszánsztól korunk zenéjéig öleli fel az ismert és méltatlanul keveset műsoron lévő szerzők kórusműveit. Főleg magyar szerzők a capella és hangszerkíséretes muzsikáiból válogatnak, de külföldi szerzők darabjait is énekelik, eredeti nyelven és fordításokban is. Kánonok, két-, háromszólamú madrigálok, klasszikus és romantikus művek, egyházi és világi zenék, modern zenei feldolgozások, filmzenék egyaránt megtalálhatók évről évre megújuló repertoárjukban.

Igyekeznek minél több meghívásnak eleget tenni, de mivel közülük sokan munka mellett fordítanak időt és energiát a közös éneklésre, ezért évente 25-30 fellépésnél többre nem vállalkoznak. A nyári időszakban szívesen lépnek fel szabadtéren is, de koncertjeik helyszínei között a koncerttermek és színháztermek mellett előfordultak már templomok, éttermek, kastélyok és sportcsarnokok is. Szenvedélyük a kultúra, gyakran vállalnak fellépést képzőművészeti, iparművészeti, vagy éppen történeti kiállítások megnyitóján. Családi kötődéseik miatt rendszeresen lépnek fel a Royal Brass Band-del közösen, illetve vesznek részt a zenekar rendezvényein, ha a kórus nem lép fel, akkor is, lelkes anyukákként.

A kórus vezetője: Kunstár Béláné Takács Irén karnagy

E-mail: takiren@freemail.hu

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk