FEJÉR MEGYE

Mányi Mazsorett Csoport

A Mányi Mazsorett Csoport 2003-ban alakult, magját a Hársfadombi Általános Iskola lelkes mozgást szerető gyermekei alkották.

A csoport megálmodója és létrehozója Szarka-Bankó Renáta tanító nő volt, aki 17 lánnyal kezdte munkáját. Idővel a létszám gyarapodott, és a szülőknek, támogatóknak és a közönségnek köszönhetően fejlődött, s jelenleg 4 csoportban folytatja a munkát: a Mini, a Tűzmadár, a Holdfény és a Vadvirág mazsorett csoportban. Létszámuk jelenleg 75 fő, a lányok az ovis korosztálytól a főiskoláig képviseltetik magukat.

Repertoárjuk igen sokrétű, műsorukban megtalálhatók klasszikus fúvószenék, magyar indulók, latin tánc, spanyol tánc, pom-pon-os, zászlós, illetve szalagos tánc is. A csoportos koreográfiák mellett egyéni- és páros számaik is vannak.

Az országos, illetve területi versenyeken sorra dobogós helyezéseket érnek el. Egy-egy díj elnyerése mögött nagyon sok munka, lemondás, ugyanakkor öröm és boldogság is van. 

Megalakulásuk óta rendszeresen részt vesznek Mány és a környező települések nagyobb rendezvényein. Belföldön több fesztivál és rendezvény rendszeres fellépői. Hazai szereplések mellett a senior csoport bemutatkozott már Szlovákiában, a görögországi Sartiban, Thessalonikiben, és Isztanbulban is.

Minden év májusában megrendezik a Mányi Mazsorett Találkozót, mely az évek alatt a megyénk egyik kulturális színfoltjává vált, s legutóbb 350 felvonuló színesítette a rendezvényt. A kitartó munka mindig meghozta eddig gyümölcsét, hiszen a hálás közönség, a dobogós helyezések minduntalan tovább ösztönözték a lányokat.

 

Elérhetőség:

Szarka-Bankó Renáta

30/520-5076


Holdfény Mazsorett Csoport


Holdfény Mazsorett Csoport


Tűzmadár Mazsorett Csoport


Tűzmadár Mazsorett Csoport


Mini Mazsorett Csoport

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk