FEJÉR MEGYE

Pávakör és Citerazenekar, Aba

Az együttes tavaly ünnepelte megalakulásának 15. éves évfordulóját. A népdalok és a népzene szeretete hozta össze annak idején a kis csoportot, és ugyanez tartja őket együtt ma is. Létszámuk jelenleg 21 fő. Munkájuk megalakulásuk óta folyamatos.

Nagyon sokat szerepelnek, nemcsak otthon, hanem más településeken is.

A Zenei Világnap alkalmából rendezett hangverseny sorozatok keretében idén már második alkalommal szerepeltek Budapesten a Néprajzi Múzeumban. Néhányszor már külföldön is volt fellépésük (Vízkelet, Tallós, Bórszék Szamosújvár). Ezekre a testvér települések közötti együttműködés keretei között volt lehetőségük.

A szereplések mellett rendszeresen rész vesznek szakmai megmérettetéseken is.

Országos minősítőkön ez idáig 2 alkalommal kaptak Arany fokozatot, 3 alkalommal Arany Páva díjat, és 1 alkalommal elnyerték az Arany Páva Nagydíjat.

2003-ban CD-t jelentettek meg addigi repertoárjukból Aba Nagyközség Önkormányzatának kiadásában. A lemez költségeihez a lakosság is jelentős mértékben hozzájárult.

2004-ben hagyományteremtő szándékkal egy szép kezdeményezésük volt: találkozót szerveztek a Sárvíz Kistérségben működő népdalkörök és népzenei együttesek részére Abán. A 15 éves jubileumuk alkalmából már a II .ilyen Találkozót tartották. Örömmel vették, hogy mindkét alkalommal képviseltette magát a Kistérség valamennyi települése. Tavaly egy 25 perces saját készítésű DVD felvétellel is meglepték magukat és támogatóikat, mintegy emléket állítva a másfél évtizedes működésnek.

Szeretnének még nagyon sokáig együtt maradni, együtt énekelni, zenélni. Nagyon köszönik a mai meghívást

Műsoruk: Szatmári csokor, Szerelmi dalcsokor, Mezőföldi dalcsokor

Vezetőik: Surányi Lászlóné és Varró János

Varró János
8002 Székesfehérvár, Pf: 143.
varrojano@vipmail.huProgramok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk