FEJÉR MEGYE

Cikói Székely-Német Hagyományőrző Egyesület

Egyesületünket két népdalkör alkotja: egy német és egy székely. 2000 tavaszán alakultunk újjá. Az egyesület vezetője Bogos Jeromosné, művészeti vezetője Szabóné Gáncs Tünde.

Rendszeres résztvevői vagyunk községünk kulturális rendezvényeinek, illetve magunk is szervezünk különböző programokat (farsangi mulatság, szüreti felvonulás, kórustalálkozó, adventi hangverseny). A magyarországi "Bukovinai Találkozások" Fesztiválon mindig részt veszünk, külföldön Lengyelországban, Ukrajnában és Szlovákiában képviseltük a székelységet. Felléptünk már Pécsett, Székesfehérváron, Kecskeméten népzenei találkozókon. 2005-ben Arany Páva-díjat, 2006-ban Arany Páva Nagydíjat értünk el a minősítő versenyen. 2008-ban a KOTA nemzetiségi kategóriákban díjban részesültünk, majd ugyanebben az évben, ősszel ismét Arany Páva-díjat kaptunk. Nagyon szeretünk együtt énekelni, a "keservesek" és a vidám "kontyalávaló" dalok is közel állnak hozzánk.

Büszkén vállaljuk székelységünket, múltunkat, viseletünket. Ezt az érzést szeretnénk a fiatalabb korosztálynak is átadni. Ezért gyűjtünk régi fényképeket, dokumentumokat, tárgyakat is, így gazdagítjuk Székely szobánkat.

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk