FEJÉR MEGYE

Az Iglice Népdalkör

Az Iglice népdalkör megalakulása 2005. őszéig nyúlik vissza, amikor is az enyingi Nyugdíjasklub meghívására a dinnyési Vadvirág Nyugdíjasklub népdalokból összeállított műsorral készült. A fellépés olyan sikeres volt, hogy életre hívta az Iglice Népdalkört.

A dalkör kilenc fővel alakult, Kiss Pálné nyugdíjas pedagógus vezetésével. Az évek alatt a taglétszám folyamatosan bővül, jelenleg tizennyolcan vagyunk, citerásunkkal, Barta Gyulával együtt. A folyamatos lelkesedés egyre több néprajzi tájegység megismerésére sarkall minket. Szűkebb hazánk a Mezőföldi és Fejér megye dalain kívül, palóc-, egri-, székelyföldi- és hortobágyi népdalcsokraink is vannak. Célunk, hogy minél több vidék dalaival ismerkedjünk meg, ez által megőrizve és tovább éltetve magyar népdalkincsünket.

A szakmai felkészülésben a kezdetekkor Bokor Tünde, székelyföldi népdalénekes segített minket, majd tőle Lendvai Judit vette át a népdalkört, jelenleg is ő garantálja a minőséget. Büszkék vagyunk rá, hogy a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) népzenei minősítőjén Aranypáva minősítést kaptunk.

A dalkör örömmel tesz eleget minden felkérésnek. A kiterjedt ismeretségi körnek köszönhetően, nemcsak Gárdony város ünnepségeire, a megye fesztiváljaira várnak el minket, hanem a testvérvárosi küldöttségben is mindig kiemelt helyet kapunk.

Az éneklés mellett minden helyi megmozdulásban kivesszük a részünket, ha szükség van rá sütünk, főzünk, díszítünk...

A közösség nyitott, szeretettel várunk minden dalolni vágyót!

Elérhetőség: http://iglice.hu/nepdalkor.html 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk