FEJÉR MEGYE

Pákozdi Népdalkör

Az éneklés, az együttlét öröme hozta létre a népdalkört 1997. januárjában. Az 1998-i pázmándi minősítőn a KÓTA ezüst fokozattal értékelte az akkor egyéves csoportot. A következő években a KÓTA arany, a Vass Lajos Népzenei Szövetség Kiváló arany és arany minősítést adott. 2000. május 1-jén részt vettek a Vass Lajos Kárpát-Medencei Népzenei Találkozó és Hangverseny "Hallgassátok meg magyarim" népzenei programján az Erkel Színházban. Életük egyik legszebb élménye.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Magyar Művelődési Intézet elismerő oklevelet adományozott a Magyar Millenium alkalmából rendezett "Kultúrával a Nyugat kapujában" Nemzeti Fesztivál szakági bemutatóján nyújtott kiemelkedő teljesítményükért. A 2011. április 7-i Milleniumi Nemzeti Fesztivál Országos Népzenei bemutatóján Fejér megyét képviselték Budapesten, a Fonó Budai Zeneházban.

A népdalkör tagjai nagyon sokat segítenek a helyi Művelődési Ház programjainak megvalósításában. Részt vesznek a gárdonyi kistérség, a régiójuk rendezvényein. Szeretettel várják őket a lengyel Wegierska Górka és a szlovák Ipolybalog testvértelepüléseken is.

A Fejér Megyei Nyugdíjas Ki mit tud? versenyeken évek óta kategóriagyőztesek. Ebben az évben 14. alkalommal rendezik meg a Nemzetiségi Népdalkör Találkozót, ami mára országossá nőtte ki magát. Nagyon sok barátság szövődött a résztvevő népzenei együttesek tagjai között az elmúlt évek alatt. Megosztják egymással az örömöt, bánatot egyaránt. A rendezvény mottója: "Az is boldog ember, akinek dallal van teli a tarisznyája." (Sütő András)

Szeretnék továbbra is bizonyítani, hogy a népdalokban fellelhető igaz emberi érzések nagyon fontosak napjainkban is.

Művészeti vezető: Szilágyi Dénesné (Éva)

Telefonszám: (20) 397-53-62, (22) 458-532

Levelezési címük: Kossuth Lajos Művelődési Ház
8095 Pákozd, Budai út 72.

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk