FEJÉR MEGYE

Német Nemzetiségi Énekkar - Pusztavám

Az Énekkar 1976-ben alakult Endrődi Alfréd iskolaigazgató és kántor vezetésével, és sokáig baráti dalkörként működött, a Művelődési Ház csoportjaként.
Pusztavámi, régen elfeledett német népdalok felelevenítését, felkutatását tűztük ki célul. Hosszú évekig gyűjtöttük a falu németajkú énekeit.
Külföldi kapcsolatokat építettünk ki, a burgenlandi Nickelsdoffal, a német Geretsrieddel, szlovákiai Lakszakállal és a türingiai Fridrichrodai kórusokkal.
Nem csak az országhatáron túl keresünk barátokat. Magyarországon például Alsógalla, Baj, Isztimér, Soroksár, Kecskéd, Környe, Mór, Kimle, Vértessomló Német Nemzetiségi kórusaival is baráti kapcsolat jött létre.
Kölcsönös szereplésekkel, vendégeskedéssel érősítjük, ápoljuk a barátságokat.
Az Énekkar 1999 márciusában egyesületté alakult.
Jó viszony alakult ki a Pusztavámi Polgármesteri Hivatallal, a Kisebbségi Önkormányzattal, akik anyagiakban is támogatják az Énekkar működését.
Rendszeres fellépést biztosítanak a pusztavámi és megyei rendezvények. Nyugdíjas Farsang, Sváb Bál, Fejér Megyei Nemzetiségi Nap, Falunapok, Móri Bornapok, Szüreti nap, Nyugdíjas Karácsony.
A többi pusztavámi csoporttal is jó a kapcsolatunk.
A Német Nemzetiségi Tánccsoporttal és Német Nemzetiségi Fúvószenekarral karöltve az önkormányzatok szervezésével feldolgoztuk és műsorra tűztük a "Pusztavámi lakodalmast"
Az Énekkar zenei kíséretét a régebbi időkben Madarász Sándor, Lisztmayer Mihály, Meidlinger János Garas Ernő harmonikával biztosította.
Jelenleg Trifoli Roland és Petrényi Ferenc kísérik az énekkart harmonikával.
Az együttes 2002. június 2-án, és 2007. május 19-én a Kórusok Országos Minősítőjén EZÜST fokozatú minősítést kapott.

Kapcsolattartók:
Gerlinger Tibor elnök Tel.: 06-30/252 15 50
Staudt István művészeti vezető Tel.:06-30/222 74 98

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk