FEJÉR MEGYE

Régi Szépek

martonvásári senior tánccsoport 


 A tánccsoport 2005 januárjában alakult – a martonvásári Százszorszép Táncegyüttes sikeres 25. évi jubileumi műsorát követően –, az együttes egykori tagjaiból.  Az együttes önfenntartó, 13 tagból áll, vezetőnk: Gémesi Zoltán. A martonvásári klubház részeként működünk.Hetente egyszeri, kétórás próbáink kellemes hangulatban telnek.

Az első bemutatkozásunk a XV. Martonvásári Napok keretén belül a Vendégtalálkozón történt Gémesi Zoltán: Búzai Táncok koreográfiájával.

Többször is sikeresen szerepeltünk a – kétévenként meg­ren­de­zett – csepeli Öreg Táncosok Találkozóján is, ahol újból átélhettük a régi fesztiválok hangulatát. Terveink szerint minden évben új táncot szeretnénk tanulni, és a közönségnek bemutatni.

Az együttmozgás, s összetartozás élményén kívül fontos még számunkra, hogy népi hagyo­má­nya­inkat megőrizzük, továbbadjuk gyer­me­keink­nek, s így példát mutassunk a fiatalabb nemzedéknek.

Népművészetünk, hagyományaink megőrzése, továbbéltetése jelenti ebben a zajos, modernizált, számítógépes világban Európa egyik színfoltját, hiszen Európa sokszínűségének megőrzése csak úgy létezhet, ha a kis nemzetek megőrzik identitásukat, továbbéltetik hagyományaikat.

 

 

 

 

„...a mai utunk az európai magyar kultúra felé visz
 és európai magyarsággá emel bennünket.”

 (Muharay Elemér: Népi kultúra, közösségi kultúra.
 Balatonszárszói konferencia, 1943)


Elérhetőségeink:

Tóth Lajos
Lajos.Toth@hu.nyklogistics.com

Buzás Tamás
70/458-3899
bahama01@t-online.huProgramok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk