FEJÉR MEGYE

Sárrét Néptáncegyüttes

A szabadbattyáni együttes 1964-ben alakult meg helyi fiatalokból. Az eltelt 45 év során több vezető-oktató is megfordult az együttesnél, a legjelentősebb talán Hortobágyi István, akinek a nevéhez fűződik a "Sárrét Néptáncegyüttes" elnevezés is. 1998-ban Kulcsár Imre és Tombor Bea vette át a csoport vezetését, akik frissességet és szakmai megújulást hoztak magukkal. Előtérbe került az autentikus néptáncoktatás, ami egy újszerű koreográfiai szemlélettel párosult.

Az együttes létszáma csekély, és tagjai - bár különböző generációkhoz tartoznak - a népzene és a néptánc szeretetéből, valamint elhivatottságukból kifolyólag egy egységes és szilárd közösséget alkotnak. Céljuk a magyar néptánckincs tanulása, ápolása, tovább adása, és ízléses formában színpadra vitele.

2009 novemberében került megrendezésre a Fejér Megyei Amatőr Néptáncegyüttesek Első Minősítő Fesztiválja, ahol a Sárrét NTE egyedüliként Kiemelt Arany minősítést szerzett.

2009 után 2010-ben is az a megtiszteltetés érte az együttest, hogy a Székesfehérváron tartandó Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon, a Városház téri nagyszínpadon több ezer ember előtt léphetett fel. Ez nem csak szakmai elismerést jelent, hanem bizonyítéka annak, hogy a Sárrét Néptáncegyüttes a kistérségben egyre ismertebb, elismertebb lett. Továbbá a vezetőkben és táncosokban megerősíti azt a hitet, hogy a megkezdett út jó irányba tart.

Az együttes fenntartója a szabadbattyáni Általános Művelődési Központ, Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár.

A Sárrét Néptánc Együttes vezetője: Kulcsár Imre

8071 Magyaralmás Fő u. 83/1.

kulcsarimre@freemail.hu

06-20/543-3301

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk