FEJÉR MEGYE

SUKIDANCE, Sukorói Ifjúsági Néptánccsoport

Az Egyesületet 2008. május 14-én jegyezték be, Sukorói Ifjúsági Hagyományteremtő Közhasznú Táncegyesület névvel, rövidítve SUKIDANCE TÁNCEGYESÜLET.

Az egyesület elnöke: Mészárosné Hegyi Gyöngyi
Tagjai: A táncosok ifjúsági csoportja

Tevékenységük fő területe a kultúra, elsősorban a népi kultúra hagyományainak megőrzése, bemutatása, terjesztése és életre keltése.

Fő területük a tánc, ezen belül a néptánc. Művészeti vezetőjük Vajda Levente, a Martonvásári Művészeti Iskola tanára. A képzés tematikus felépítéssel valósul meg, így nemcsak a táncok, koreográfiájának elsajátítása a fő cél, de a táncok történelmi áttekintése is beletartozik a táncórák rendjébe. A tánccsoport működése folyamatos, heti táncpróbák, felkészülés, fellépése sorozata.

A tánc örömét és szeretetét adják tovább egy-egy bemutató alkalmával. Először csak rövidebb lélegzetű, egyszerűbb néptánclépésekből álló előadással jelentek meg településükön, majd a reneszánsz évre való felkészülés áttörést hozott egyesületük, és a tánccsoport életében. A Palotással kezdődött, majd a Magyar verbunk, a Szatmári- és nyírségi táncok következtek a repertoárjukban, fellépéseikkel ismertek lettek.

Felléptek többek között: az Ezeréves Lovasberény Ünnepségsorozatának keretében megrendezett Néptánctalálkozón, emellett a Pázmándi Falunap, a Németországi Rimstingi Falunap, vagy a Velence-tavi Kistérségi Nyári Játékok nagyszabású rendezvénysorozata is teret adott a bemutatkozásukra, méltán sikerrel.

Munkájuk sokszínű, mert nemcsak fellépők egy-egy rendezvényen, de önálló szervezésű rendezvényeket is tartanak.

Egyesületi vezető: Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva
Koreográfus: Lőrincz Sándor
Levelezési cím: 8096 Sukoró, Berkenye utca 12.
Telefon:06-30/469-6486
e-mail: sukorotanc@gmail.com
polgarmester@sukoro.hu

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk