FEJÉR MEGYE

Szentgyörgy Néptánccsoport

A Szentgyörgy Néptáncegyüttes 2003 óta működik a székesfehérvári Gorsium Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kihelyezett tagozataként közel 60 fővel, három csoportban: Aprók Néptánccsoport (óvodások, kisiskolások), Nefelejcs Néptánccsoport (4.-6. osztályosok) és a Szentgyörgy Néptánccsoport (7.-8. osztályosok, középiskolások, főiskolások, egyetemisták).

Heti két alkalommal próbálnak a csoportok másfél-másfél órán át a helyi művelődési ház erre megfelelően kialakított termében.

A Szentgyörgy Néptánccsoport tagjainak zöme 6-7 éve táncol, kisebb része 4-5 éve, de van olyan is a tagok között, aki már korábban, 2003 előtt más iskolában foglalkozott néptánc tanulással, ő idén már 10. éve táncol. A csoport létszáma jelenleg 22 fő.

Eleinte a helyi rendezvényeken, ünnepségeken és - mivel fontosnak tartják a hagyományok, népszokások ápolását- szüreti felvonulásokon, mulatságokon, pünkösdi király-választáson, pünkösdi mulatságokon, falunapon mutatkozhattak be, az utóbbi néhány évben viszont ezeken kívül a környékbeli településekről is szép számmal kapnak meghívást hasonló rendezvényekre. Rendszeresen fellépnek Lepsényben, Polgárdin, Balatonfőkajáron, Csajágon, Balatonvilágoson, Mezőszilason, Kabókapusztán, Mátyásdombon, Enyingen és Székesfehérváron a Diákgálán, szalagavatókon. Szoros kapcsolatot ápolnak az ország más "Szentgyörgy" nevű településeivel, az évenkénti találkozók állandó vendégei és szereplői.

Repertoárjukban kalocsai, küküllő-menti, dunántúli, dél-alföldi, moldvai, rábaközi, bukovinai, szatmári táncok szerepelnek.

Hortobágyi István és Molnár Gábor foglalkozik a tánccsoportokkal és a koreográfiákat is ők készítik.

 

Vezető: Ádámné Németh Zsuzsanna

Levelezési cím: 8133 Mezőszentgyörgy, Kossuth u. 60/A.

e-mail: nzsuzsi@pannongsm.hu

Szakmai vezető: Molnár Gábor

 Levelezési cím: 8100 Várpalota, Vörösmarty u. 27.

Telefon: 06-20/913-5011

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk