FEJÉR MEGYE

Pengetős - Hajnalfa Citerazenekar

Zenekarunk 1996-ban alakult Szabadbattyánban. A népzene, a citera, a népdal szeretetét Boza Józseftől és Vörös Ferenctől tanultuk.

Az együttes részt vesz mind a térségi, mind pedig az országos rendezvényeken. Eleinte a zenekar repertoárját megyénk (Fejér megye) dalai tették ki. Idővel igényünk nyílt arra, hogy ne csak a szűkebb lakóhelyünk és megyénk, hanem más dialektus dalkincsét, zenei anyagát sajátítsuk el. Ma már a zenekar repertoárjában megtalálható mind az alföldi tájegység dallamanyaga, mind a Dunántúl, mind a felföld énekei.

 A zenekar az elmúlt években sok változáson ment keresztül. Betegségek miatt zenekarunk ifjú tagjai képviselik községünket.

2010 novemberében a VIII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében a Pengetős Citerazenekar produkcióját Vass Lajos-nagydíjjal, a Hajnalfa Citerazenekar produkcióját kiemelt nívódíjjal jutalmazták.

A zenekar fenntartója: a szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár.

A zenekar tagjai: Holdvilág Istvánné, Simon Józsefné, Berki Angelika, Horgos Viktória, Menik Stefánia, Nagy Szabina, Nagy Kamilla, Balázs Lilla Enikő, Kubik Péter, Kubik Dániel, Köncöl Tamás

A zenekar vezetője: Simon Józsefné

A zenekar művészeti vezetője: Balázs Lilla Enikő.

 

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk