FEJÉR MEGYE

Szironta Együttes - Besnyő

A Szironta Együttes 2004-ben alakult, igaz, a gyökerek egészen 1995-ig nyúlnak vissza. Az elmúlt évek alatt számos sikert megélhettünk. Bár tagjaink egy része kicserélődött, de egy dolog soha nem változott: az a cél, amit kitűztünk és napról napra pontosabban akarunk megvalósítani:

Megismertetni a csengettyűket, lehetőséget teremteni Besnyő község és a térség lakóinak az igényes, kulturált szórakozásra értékteremtő rendezvények segítségével.

A feladat adott: fellépéseken veszünk részt, rendezvényeket szervezünk, pályázatot írunk és számolunk el, egyéb forrásokat, kampányokat tervezünk és valósítunk meg. Mindezt úgy, hogy mellette zenélünk. Azért, mert szeretünk zenélni.

Hisszük és reméljük, hogy az az út, amelyet taposunk, nem hiábavaló. Ma már gombamód jelennek meg újabb és újabb csengettyűs formációk, nemzetközi megkereséseket kapunk, nívós helyekre várják együttesünket, sokszor hónapokra előre be van táblázva fellépési naptárunk. Emellett egyre többen kíváncsiak községünk lakói közül is tevékenységünkre, ma már ritka, amikor kényelmesen elférünk faluházunkban...

A csengettyűk nagy meglepetést tudnak okozni, nem is gondolnánk, hogy milyen erő van bennük. Persze itt most nem a speciális alumínumötvözet szakítószilárdságát kell érteni, hanem azt, mikor megcsendülnek, képesek elhallgattatni több száz fős közönséget, ámulatba ejteni a bámészkodókat. Hiszen új, érdekes és nem utolsó sorban roppant egyszerű hangszer. Mégis csodálatosak - számunkra mindenképpen.

Honlapunkon életünk fontosabb állomásai, sarokkövei találhatók meg. Fotókkal, videókkal, részletes leírásokkal igyekszünk válaszokat adni a kérdésekre. Persze szívesen fogadjuk fellépéseinken a személyes érdeklődést is, de vendégkönyvünk is nyitva áll bárki előtt, köszönettel fogadjuk a megosztott gondolatokat.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk