CIVIL HÍREK

Kirándultak a népművelők

2014. október 22., 22:56 | FMNE |

Kedves Kollégák!

 

A Fejér Megyei Népművelők október 20-án megrendezett szakmai kirándulásán 35-en vettek részt.

A két helyszínen megvalósuló program a veszprémi Művészetek Házában kezdődött, ahol Némethné Pajer Orsolya bemutatta az intézményt. Itt két kiállítást - a Modern Képtárban a Vass László gyűjteményt, valamint Horváth Lajos kiállítását - tekintettük meg.


Csoportkép Füreden


Ezután látogatást tettünk a "Hangvilla" Multifunkcionális Közösségi Tér elnevezésű, tavaly átadott intézményben. Itt szakmai beszélgetésen vettünk részt, ahol Nevada Amália, a Városi Művelődési Központ igazgatója, Lencsés Tamara, a Vallásturisztikai Ügynökség ügyvezetője, valamint Bélafi László, a Hangvilla ügyvezetője tartottak rövid ismertetőt Veszprém város kulturális életének főbb intézményeiről, eseményeiről, vallásturisztikai programjairól. Egyeztettük Veszprém és Székesfehérvár együttműködési lehetőségeit is.

A délutáni órákban érkeztünk Balatonfüredre, ahol az Arácsi Népházban szakmai beszélgetést folytattunk Lakatosné Kositzky Anettel, a FüredKult Kft ügyvezetőjével és munkatársaival. Téma a FüredKult Kft. működési tapasztalatai és Balatonfüred kulturális és idegenforgalmi életének kiemelkedő eseményei voltak.

Ezután meglátogattuk a Vaszary Villát és a Városi Helytörténeti Gyűjteményt.

Egy rövid városnézés és egy kiváló balatoni borkóstoló után indultunk haza Székesfehérvárra.

Ezúton is szeretném megköszönni Horváth Violának (veszprémi programok) és Székely Gabriellának (balatonfüredi vendéglátónk) a szervezésben nyújtott segítségét!

Valamint köszönöm Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának az anyagi segítségét, amely nélkül nem tudtunk volna ilyen tartalmas programot kínálni a résztvevőknek!

 

Mindenkinek további jó munkát kívánok!

 

Üdvözlettel:

Simon József elnök
Fejér Megyei Népművelők EgyesületeProgramok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk