HÍREK

Jó, hogy látlak...

2016. október 13., 08:37 | MMK | Fotó: Lőrincz Miklós

Forró Margit amatőr festő alkotásaiból Jó, hogy látlak... címmel nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlatot Szentes Ottokár képzőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

A Derkovits Képzőművészeti Kör vezetője az alkotó rövid bemutatása után szokás szerint tárlatvezetést is tartott, a szinte életre kelt napraforgós képektől kezdve az aprólékosan kidolgozott tájképeken át a mesék, gyermekdalok által ihletett képekig. Utóbbiak nem véletlenül születtek, hiszen Forró Margit óvónőként sokat mesélt, dalolt a gyerekeknek, akik egyébként a megnyitón is dallal, versekkel közreműködtek.

Az alkotó így vall magáról: "1946-ban születtem Dunapatajon. Három gyermekem van. Kisiskolás korom óta nagyon szeretek rajzolni, festeni, amit óvónői pályámon is használok a gyerekek fejlesztése érdekében, a kézművesség fajtáit pedig a kicsinyek között fejleszthettem. Óvónői pályámon a természet, az ember óvása, védelme, őszintesége, a szeretet kifejezési lehetőségei voltak rám jellemzőek. A gyerekek is tanítottak - gyermeki látásmódjuk szinte belém ivódva ma is láthatóak munkáimon: reális, naiv rajzok, akvarellek, olajképek. Hálával emlékezem festő- és rajztanáraimra, Ballagó Imrére és Bujdosó Dénesre, most pedig Szentes Ottokár képzőművész csoportjában tanulhatok a Derkovits Körben. Egyénileg és csoportosan is részt vehettem kiállításokon: az Amator Artium és a Kortárs Ki mit tud? tárlatokon volt alkalmam kiállítani."

A kiállítás október 30-ig látogatható, vasárnap kivételével 10-18 óráig.Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk