HÍREK

Jó, hogy látlak...

2016. október 13., 08:37 | MMK | Fotó: Lőrincz Miklós

Forró Margit amatőr festő alkotásaiból Jó, hogy látlak... címmel nyílt kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlatot Szentes Ottokár képzőművész ajánlotta a közönség figyelmébe.

A Derkovits Képzőművészeti Kör vezetője az alkotó rövid bemutatása után szokás szerint tárlatvezetést is tartott, a szinte életre kelt napraforgós képektől kezdve az aprólékosan kidolgozott tájképeken át a mesék, gyermekdalok által ihletett képekig. Utóbbiak nem véletlenül születtek, hiszen Forró Margit óvónőként sokat mesélt, dalolt a gyerekeknek, akik egyébként a megnyitón is dallal, versekkel közreműködtek.

Az alkotó így vall magáról: "1946-ban születtem Dunapatajon. Három gyermekem van. Kisiskolás korom óta nagyon szeretek rajzolni, festeni, amit óvónői pályámon is használok a gyerekek fejlesztése érdekében, a kézművesség fajtáit pedig a kicsinyek között fejleszthettem. Óvónői pályámon a természet, az ember óvása, védelme, őszintesége, a szeretet kifejezési lehetőségei voltak rám jellemzőek. A gyerekek is tanítottak - gyermeki látásmódjuk szinte belém ivódva ma is láthatóak munkáimon: reális, naiv rajzok, akvarellek, olajképek. Hálával emlékezem festő- és rajztanáraimra, Ballagó Imrére és Bujdosó Dénesre, most pedig Szentes Ottokár képzőművész csoportjában tanulhatok a Derkovits Körben. Egyénileg és csoportosan is részt vehettem kiállításokon: az Amator Artium és a Kortárs Ki mit tud? tárlatokon volt alkalmam kiállítani."

A kiállítás október 30-ig látogatható, vasárnap kivételével 10-18 óráig.Programok

Világjelek

2017. október 4. (szerda) 17:00
- 2017. október 29.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk...?

2017. október 25. (szerda) 18:00

Barátság mozi

Játékok textilből, fából, termésekből

2017. október 26. (csütörtök) 09:00

Mesterségek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk