HÍREK

Évadot zártak a fotósok

2015. május 06., 22:54 | MMK |

A Székesfehérvári Fotóklub alkotásaiból nyílt kiállítás a Művészetek Háza Nagy Ottó Sándor galériájában. A június 10-ig látogatható kollektív tárlatot Posfai Attila, a fotóklub vezetője ajánlotta a közönség figyelmébe.

Ha egy kiállításnyitón azt látjuk, hogy minden második ember kezében komoly fotómasina van, biztosak lehetünk benne, hogy fotókiállításra érkeztünk. Ma sem volt ez másként, hiszen a tárlat megnyitójára eljöttek a fotóklub tagjai, és magukkal hozták családtagjaikat, ismerőseiket, a fotók iránt érdeklődőket is.


Klubtagok, barátok, a fotózás irént érdeklődők jöttek el a megnyitóra


Posfai Attila örömmel nyugtázta, hogy ilyen nagy érdeklődés mutatkozik a tárlat iránt. Megnyitójában nem az alkotásokról, inkább a közel 60 éves klubról beszélt. "Ez nem kör, nem szakkör, hanem valóban klub, amelynek tagjai már önállóan is letették névjegyüket a fotózás területén, mégis úgy érzik, hogy van mit tanulni egymástól, és szívesen járnak össze a Művészetek Házában" - mondta a klubvezető, aki azt is elárulta, hogy vannak olyan elkötelezett klubtagok, akik alkalmanként 50-60 kilométert utaznak azért, hogy részt vegyenek a klub összejövetelein. Arról is beszélt, hogy minden évben jönnek új tagok a csapatba - fiatalok, idősek, hölgyek és urak egyaránt.


Posfai Attila a klubot mutatta be a jelenlévőknek


A klubvezető nem titkolta, hogy a kiállítási anyag válogatásakor megállapították: szinte minden alkotónak lehetne akár önálló kiállítást is rendezni - jó volt az idei felhozatal, a témák változatosak, és a kiállítás gazdag, látványos lett. A képek a fotózás minden klasszikus területét bemutatják: portrék, természetfotók, épületek, események, ellesett pillanatok egyaránt megtalálhatók a kiállításon.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk