HÍREK

Három díj a két csoportnak

2015. május 11., 19:45 | MMK | Debreczeni Kati

Sikerrel szerepeltek a Start és az Animono műhely filmjei az V. Gyerekszem Filmfesztiválon, amely 2015. május 8-10. között zajlott Budapesten, a Műcsarnokban.

Az V. Gyerekszem Filmfesztiválra az idén 111 alkotás érkezett. Ezek közül választotta ki az előzsűri azt a 61 filmet, amelyek a hétvégén versenyeztek.


A fesztiválon érdekelt volt a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza két gyerekszakköre, az Animono négy filmmel és a Start egy munkával. 

A közönség szavazatán kívül nemzetközi zsűri is értékelt, melynek tagjai: Detlef Fluch operatőr, vágó, médiapedagógus (Németország), Domonyi Rita dramaturg és Schwechtje Mihály filmrendező.

A verseny díjátadó gáláját az idén Till Attila vezette. A két fehérvári csoport három díjjal térhetett haza. A Start az Állatkerti kaland című filmjéért a Kicsi a bors, de erős kategóriában különdíjat kapott. Az Animonót az Ifjú titánok kategóriában a Vackorkörte és a Sáros Sörte című filmért közönségdíjjal, a Ház a téren című munkát pedig különdíjjal jutalmazták. Mindhárom munka animációs film.

A versenyen szereplő összes film megtekinthető a www.gyerekszemfilmfesztival.hu honlapon.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk