HÍREK

Gyermek-Báb-Tánc-Szín-Játék a Művészetek Házában

2016. február 15., 20:53 | ÖKK | Fraller Ildikó

Pénteken lesz az idei év első Játszani jó! Konferenciája a Művészetek Házában. A báb köré szerveződő programok között Sevella Zsuzsanna játékpedagógiai szakember előadása után a résztvevők bábokat, háttereket és installációkat készítenek a Jancsi és Juliska, valamint a Hamupipőke című mesékhez. Az NKA támogatásával megvalósuló programra előzetesen kell jelentkezni.

A báb lesz a témája az idei év első Játszani jó! Konferenciájának a Művészetek Házában. Az NKA támogatásával megvalósuló program február 19-én, pénteken 9 órakor kezdődik, a szlogen: Gyermek-Báb-Tánc-Szín-Játék. A rendezvény bevezető előadását Mese, mese mátka - Miért pont a báb? címmel Sevella Zsuzsanna, az Alap Pedagógiai Központ játékpedagógiai szakembere tartja.


Az előadás után a résztvevők bábok, hátterek és installációk készítésében szerezhetnek jártasságot forgószínpadszerűen, két kiválasztott meséhez. A Jancsi és Juliskához kapcsolódó foglalkozást Gelencsér Julianna és Holczhauzer Anna vezetik: természetes anyagokkal, terményekkel (pl. gyékény, csuhé, csutka), és mézeskaláccsal dolgoznak. A másik mese a Hamupipőke, amit Sevella Zsuzsanna és Tamás Ildikó irányításával papírtechnikák segítségével, az árnyjáték módszerével keltenek életre.

Bővebb információt kérni és jelentkezni Gonda Emmánál lehet az emmagonda@gmail.com

e-mail címen vagy a 30/204-6454-es telefonszámon.

Részletek, online jelentkezés  »

Programok

„Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt”

2017. december 6. (szerda) 18:00
- 2017. december 31.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Advent a Rác utcában

2017. december 16. (szombat) 09:00

Mesterségek Háza

Advent a Rác utcában

2017. december 16. (szombat) 09:00

Kézművesek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk